Zwembadtrap

De meeste mensen kiezen voor een zwembad met een inlooptrap, maar er zijn situaties waarin een rvs zwembadtrap beter uitkomt. Een inlooptrap kost immers ruimte. Waar de inlooptrap zit, kan niet worden gezwommen, zo simpel is het. Voor wie echt baantjes wil trekken, kan een inlooptrap daarom een belemmering vormen. Een smal model aan een zijde van het bad kan een alternatief zijn, maar dat hangt weer af van het soort bad en de mogelijkheden die dat bad biedt voor een dergelijke zwembadtrap. Zijn die mogelijkheden beperkt, dan komt een rvs zwembadtrap het meest in aanmerking.

Inlooptrap als zwembadtrap

Een inlooptrap biedt een aantal extra’s ten opzichte van een rvs trap. Zo kan op de trap een luchtmassageset worden ingebouwd. Hierdoor wordt lucht het water ingeblazen. Voilà, een bubbelbad! Ook een jetstream behoort tot de mogelijkheden. Hier moet bij de keuze van de inbouwtrap wel rekening mee gehouden worden, want de gewone treden van een inbouwtrap zijn niet hoog genoeg om een jetstream in te bouwen. Speciaal voor dat doel zijn er inlooptrappen met een hoger deel.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een zwembadtrap in uw zwembad? Neem dan contact op met een van onze zwembadbouwers. Zij geven u graag persoonlijk advies!