Watervallen

Wanneer u over een prachtig zwembad beschikt kunt u deze een extra luxe uitstraling geven met één of meerdere stijlvolle (rvs) zwembadwatervallen. Een zwembad waterval is een echte eye-catcher en zorgt voor een exclusieve uitstraling. Niet voor niets is het dan ook een zwembad accessoire dat steeds populairder wordt. Het werkt als volgt: Water wordt uit het bad gezogen en er met kracht via de waterval weer in gespoten. Het principe is simpel, maar het effect van een waterval in uw zwembad is spectaculair. 

Soorten zwembadwatervallen

Er zijn twee soorten zwembadwatervallen. De ene wordt ingebouwd, waardoor het lijkt alsof het water uit de muur komt, de ander staat gewoon los op de bad rand. In beide gevallen is het belangrijk dat er vooraf wordt nagedacht over of u wel of geen waterval wilt, om hakken en breken te voorkomen.

De bediening van een zwembad waterval

Er zijn verschillende mogelijkheden om een zwembadwaterval te bedienen. Handmatig, dus met een druk op de knop, of door middel van een schakelaar die de waterattractie op vooraf in te stellen momenten automatisch in- en uitschakelt. Wat geldt voor een buitendouche, is ook van belang voor een waterval buiten: ’s winters moet de installatie worden afgetapt en afgesloten om schade door vorst te voorkomen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een waterval in uw zwembad? Maak dan een afspraak om langs te komen in onze showroom.