Buitendouche

Bij een zwembad is een buitendouche geen overbodige luxe. Zeker wanneer uw kinderen het liefst vanuit de zandbak zo het zwembad in duiken. Even van tevoren onder de douche afspoelen scheelt een hoop troep op de bodem. Om voor en na het zwemmen even snel af te spoelen, is een koude douche in principe voldoende.

Warm of koud water

Voor een douche met alleen koud water hoeft er geen extra warmwaterleiding aangelegd te worden vanaf een boiler of cv-ketel. Uiteraard moet er wel een koudwaterleiding zijn om de koude douche op aan te sluiten. Nog simpeler: een tapkraan waar u via een tuinslang de douche aan koppelt. Het grote voordeel van een warme douche buiten: dat u er ook comfortabel uw haren onder kunt wassen en daarvoor dus niet naar binnen hoeft, druipend met natte voeten en natte zwemkleding het hele huis door op weg naar de badkamer. Wie onder een buitendouche shampoo en zeep gebruikt, doet er wel slim aan in elk geval een afvoer aan te brengen. Op die manier voorkomt u dat het vervuilde water de tuin – of het zwembad – in stroomt. Een douchebak is helemaal perfect. Een warme buitendouche wordt met een warmwaterleiding aangesloten op de cv-installatie binnen. En dat betekent graafwerk, dus zal uw zwembadbouwer een douche altijd vooraf meenemen in de plannen, om te voorkomen dat later uw tegels er weer uit moeten.

Solar buitendouche

Wie wel een warme douche wil, maar alleen een koudwaterleiding heeft, kan kiezen voor een solardouche: een buitendouche met een reservoir koud water dat wordt verwarmd door de zon. Solar buitendouches zijn verkrijgbaar in diverse modellen. Het is maar net welke u mooi en handig vindt. Zo zijn er douches met een tapkraan, om uw gieter te vullen of uw tuinslang op aan te sluiten. Een andere optie is een extra handdouche. Ideaal als u uw haren liever droog houdt. U kunt kiezen voor een vrijstaande douche. De douche wordt dan van onderaf aangesloten op de waterleiding. Ook fraai: een douchekop die op een muur wordt gemonteerd. Alle leidingen zijn dan weggewerkt in of achter de muur.

Onderhoud

Een buitendouche vergt in principe geen onderhoud. Hij kan jaar in, jaar uit buiten blijven staan. Het is uiteraard wel noodzakelijk om hem voor de winter goed af te tappen om te voorkomen dat waterleidingen en onderdelen van de douche kapotvriezen.

Wilt u een buitendouche maken in uw tuin? Bekijk het assortiment buitendouches van Zwembadplein in onze webshop. Wilt u meer informatie over het installeren van een buitendouche? Maak dan een afspraak om langs te komen in onze showroom. We helpen u graag!