Zwembadrenovatie

Bent u na jaren zwemplezier de kleur van de tegels helemaal zat? Of is uw polyester zwembad simpelweg aan vervanging toe? Dan kunt u kiezen voor een nieuw bad, maar u kunt het oude bad ook laten opknappen. Zwembadrenovatie is stukken goedkoper, omdat bij de aanleg van een zwembad manuren meestal de grootste kostenpost vormen.

Welke zwembaden komen in aanmerking voor zwembadrenovatie?

Uren voor het uitgraven, het ontwerpen en het aanvragen van vergunningen hoeven niet meer gemaakt te worden. Wij krijgen vaak de vraag of elk zwembad in aanmerking komt voor zwembadrenovatie. In principe is het antwoord: ja. Neemt u voor de zekerheid contact op met een partner van Zwembadplein. Zij kunnen u advies op maat geven over de mogelijkheden en de kosten van deze renovatie.

Wanneer moet ik mijn zwembad renoveren?

Voor alle typen zwembaden geldt, dat goed en degelijk onderhoud aan het bad zelf, maar zeker ook aan de technische installatie, de levensduur verlengt. Hoe lang het bad meegaat, hangt dan ook grotendeels van de gebruiker zelf af. Zwembadrenovatie kent vele vormen en is vooral aan de orde in twee gevallen:

  1. Uw zwembad kampt met achterstallig onderhoud
  2. Uw zwembad is niet meer up-to-date

Wanneer uw zwembad kampt met achterstallig onderhoud kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Denk bijvoorbeeld aan tegels die gebroken zijn waardoor er scherpe randen zijn ontstaan.

Het kan natuurlijk ook zijn dat u de folie in uw zwembad niet meer mooi vindt en deze graag wilt vervangen. Of dat de techniek in uw zwembad (denk aan de pomp/filterinstallatie en dergelijke) verouderd is geraakt en vervangen moet worden. Ook met deze verzoeken kunt u langs komen in de showroom van Zwembadplein of contact opnemen met een van onze partners.

Elke situatie vraagt om een andere aanpak. Lees daarom de informatie over zwembadrenovatie die past bij uw soort zwembad en neem voor specifieke vragen contact op met een van onze partners: