Zwembad zomerklaar maken

Lopen de temperaturen weer op tot zomerse waarden, dan wilt u natuurlijk weer zo snel mogelijk van uw zwembad genieten. U begint dan met de nodige voorbereidingen die uw zwembad zomerklaar maken. De controle van uw zwemwater is daarbij erg belangrijk. Hoe maakt u uw zwembad zomerklaar? Volg de volgende stappen:

Stap 1: het opnemen van de schade

Is het water tijdens de wintermaanden echt vervuild, dan pompt u uw bad helemaal leeg, indien het zich hiervoor leent. Een dompelpomp is een hulpmiddel bij uitstek.

Stap 2: het schoonmaken van het zwembad

Met lauw water en een borstel verwijdert u vuil en afzetting. Grof vuil zuigt u van de bodem. Wanneer u het bad niet leeg hebt laten lopen, kan dit ook door middel van een (automatische) bodemzuiger. Een (eventuele) vetrand neemt u weg met Aqua Easy randreiniger. Vervolgens vult u uw bad met leidingwater. Dat is erg belangrijk, aangezien regenwater onvoorspelbaar reageert op de chemicaliën die toegevoegd moeten worden. Het water kan dan snel groen of zelfs bruin kleuren.

Stap 3: het klaarmaken van de pomp/filter installatie

Daarna maakt u uw filterinstallatie klaar voor gebruik. Filterzand dat ouder is dan 5 jaar vervangt u door nieuw zand, of het AFM filtermedium. Dit filtermedium hoeft nooit vervangen te worden en bespaart u dus veel tijd en geld! De filterinstallatie laat u continu lopen totdat het water weer helder is.

Stap 4: het controleren van de leidingen

U controleert leidingen, ontluchters en u draait de aftapkranen weer dicht. Dan zet u de eventuele zwembadverwarming aan. Controleer ook eventuele accessoires als bodemreinigers, afsluiters, testset en de thermometer. Uw winternet laat u drogen alvorens op te bergen.

Is uw voorraad waterbehandelingsproducten nog op peil? Vul hem eventueel aan met de producten uit onze webshop. Om uw water in conditie te krijgen gebruikt de tips uit het kopje ‘waterbehandeling’.

Lees meer over: