Zwembad schoonmaken

Om de kwaliteit van uw zwembad, en belangrijker nog, uw eigen gezondheid op peil te houden is het zwembad schoonmaken een belangrijke taak. Zo voorkomt u dat uw zwembadwater troebel of zelfs groen wordt. Wij geven u graag tips over hoe u het schoonmaken van uw zwembad het beste kunt aanpakken.

Het schoonmaken van het zwembadwater

Zwembadwater moet gezond zijn zodat u er met een gerust hart in kunt zwemmen. Het is hierbij belangrijk dat het vrij is van muggenlarven of andere beestjes, dat de pH-waarde en het chloorpeil in orde zijn en dat de overige waardes die bepalen hoe gezond het water is in balans zijn. U leest op onze website een hoop praktische informatie om het zwemwater helder te krijgen en te houden.

Het schoonmaken van het zwembad zelf

Naast het zwembadwater moet ook het zwembad (de bak) zelf onderhouden worden. Er zijn speciale zwembadborstels op de markt waarmee u zand en ander vuil van de bodem en wanden kunt vegen. Dit vuil kunt u vervolgens opzuigen met een zogeheten bodemzuiger. Deze (automatische) bodemzuigers werken feitelijk als een soort stofzuigers, maar dan onder water. In onze webshop kunt u diverse type bodemzuigers aanschaffen. U bent ook van harte welkom in onze showroom voor een demonstratie.

Zwembadfilter schoonmaken

Het is ook erg belangrijk dat het zwembadfilter goed onderhouden wordt. Het zwembadfilter schoonmaken is meestal geen prettig klusje. Gelukkig hoeft u het filtergrind van de filter slechts eens in de vijf jaar tijd te vervangen. AFM filterzand hoeft u zelfs nooit te vervangen! Dit revolutionaire filtermedium kunt u kopen in onze webshop. Meer informatie over het zwembadfilter vindt u op onze site.

Roestende zwembadonderdelen

Daarnaast is het belangrijk dat de metalen in uw zwembad niet gaan roesten. Als dit het geval is, is de pH-waarde van uw zwembadwater te laag en moet het hersteld worden. Hoe u dat doet leest u op onze site. In het geval van roestende onderdelen kan een chloorshock behandeling en het leggen van vloktabletten in uw skimmer mand ook helpen.

Lees hier meer over: