Zwembad onderdelen

De aanschaf van een zwembad is een behoorlijke investering. Denk daarom vooraf goed na over welke zwembad onderdelen die u nodig heeft en welke onderdelen extra zijn. Bepaalde inbouwdelen kunt u bijvoorbeeld vooraf in laten bouwen, maar er pas later iets mee doen. Op die manier hoeft het zwembad namelijk niet opengebroken te worden op het moment dat u iets toe wilt voegen, waarmee u een hoop kosten en gedoe bespaard blijft.

Noodzakelijke zwembad onderdelen

De belangrijkste zwembad onderdelen moeten uiteraard in elk zwembad aanwezig zijn om de kwaliteit van het zwemwater en de conditie van het bad optimaal te houden. Het gaat dan voornamelijk over de pomp-filterinstallatie, zwembadverwarming, inbouwdelen zoals zwembad skimmers, inlaten en verlichting.

Zwembadafdekking

Een van de zwembad onderdelen waarop u kunt besparen is een zwembadafdekking. Wij raden aan om altijd een goede afdekking aan te schaffen, maar dat hoeft niet direct een dure automatische lamellenafdekking te zijn. Er zijn ook andere goede en goedkopere manieren om uw zwembad af te dekken, zoals een foamafdekking. Meer informatie hierover vindt u op onze website.

Automatische waterbehandeling

Daarnaast kunt u besparen op automatische waterbehandeling. Er zijn een hoop systemen die de kwaliteit van het zwemwater nauwlettend in de gaten houden en hiernaar zelf kunnen handelen. U kunt uw zwembadwater echter ook zelf testen en eventueel maatregelen nemen wanneer de waardes niet in balans zijn. U kunt op onze website informatie vinden over automatische waterbehandelingssystemen en het zelf testen van zwembadwater.

Laat u goed voorlichten

Met betrekking tot opties is het verstandig om u goed voor te laten lichten over de mogelijkheden. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak in onze showroom of neem contact op met een van onze partners. Geef vooraf ook bij uw zwembadbouwer aan welke zwembad opties u eventueel later nog toe zou willen voegen, zodat hier rekening mee kan worden gehouden bij de bouw van het zwembad.