Zwembad lamellen vervangen

Een zwembadafdekking heeft een bepaalde levensduur, daar is niets vreemds aan, dus zult u na een flink aantal gebruiksjaren toe zijn aan nieuwe zwembadlamellen. Wanneer uw zwembad lamellen vervangen noodzakelijk is hangt af van onder andere de kwaliteit van de lamellen, de soort lamellen en in hoeverre de lamellen blootgesteld worden aan weersinvloeden.

Solarlamellen vervangen

Er zijn verschillende soorten zwembad lamellen op de markt, waaronder de solarlamel. Deze heeft een zwarte onderkant die de warmte van de zon afgeeft aan het water waardoor een hoop energie wordt bespaard. Een bijkomstigheid van de solarlamel is dat deze door haar intensieve warmte-overdracht een kortere levensduur heeft dan zwembad lamellen in een uni-kleur.

Weersinvloeden

Uiteraard heeft het weer ook invloed op de levensduur van de zwembad lamellen. Een flinke hagelbui kan het verouderingsproces versnellen en het is ook niet uit te sluiten dat er soms per ongeluk een hard voorwerp op de zwembadlamellen terecht komt waardoor ze beschadigd kunnen raken. Gelukkig hoeft u in de meeste gevallen niet de gehele zwembadafdekking te vervangen en is het slechts een kwestie van het vervangen van een aantal lamellen.

Duurzame lamellen

Het voordeel van de huidige technieken is dat er materialen geleverd kunnen worden die duurzamer zijn. Een goed voorbeeld daarvan is de polycarbonaat lamel. Deze lamellen zijn UV-bestendiger dan pvc lamellen en zijn daarnaast harder en slagvaster waardoor ze langer mee kunnen.

Laat uw lamellen vervangen door een zwembadbouwer

Indien u uw bestaande afdekking wilt vervangen is ons advies contact op te nemen met een zwembadbouwer. Niet alleen om zorg te dragen voor de juiste maatvoeringen van het vervangingsdeck (inmeten), maar ook om even een check-up van de techniek erachter te kunnen doen. Het is namelijk ook belangrijk dat als u kiest voor een ander type vervangingslamel dat de techniek daarop afgestemd is. De trekkracht van de motor speelt hierin een rol, aangezien bredere lamellen meer trekkracht vragen dan lamellen van een standaard formaat. Deze techniek is een standaard vraagstuk bij het vervangen van zwembadlamellen en wordt daarom altijd door de zwembadbouwer nagekeken.