Skimmer Zwembad

Zwembaden hebben, afhankelijk van de grootte, meestal 2 of 3 skimmers die in de wand van het zwembad zijn ingebouwd. De zwembad skimmers zorgen voor de afzuiging van het oppervlaktewater waar vaak bladeren en insecten ronddobberen. Dit grove vuil wordt opgevangen in de skimmermand die zich in de skimmer bevindt. Het fijnere vuil wordt in de filter van het zwembad gescheiden.

Hoe werkt een zwembad skimmer?

Een skimmer maakt dus gebruik van zuigkracht om het oppervlaktewater af te voeren. Die zuigkracht is afkomstig uit de zuigleiding van de pomp die zich een stukje verderop bevindt. Het oppervlakte water gaat via de zwembad skimmer naar het filter waar het water gezuiverd wordt. Vervolgens wordt het water weer in het zwembad gespoten met behulp van zogeheten inspuiters. Zoals u leest is de skimmer van het zwembad dus een onderdeel van de watercirculatie in het zwembad die ervoor zorgt dat uw zwembadwater gezuiverd wordt.

Bekijk ons aanbod zwembad skimmers alvast in onze webshop. Weet u nog niet precies welke skimmer geschikt is voor uw zwembad? Neem dan contact op met een van onze zwembadbouwers of kom langs in onze showroom voor een demonstratie.