Bodemput

De bodemput van een zwembad bevindt zich onderaan in het zwembad. Op deze manier is het zeer gemakkelijk om het water uit het zwembad te pompen en naar beneden gezakt vuil af te voeren. Een bodemput zorgt samen met een aantal andere onderdelen voor de watercirculatie van het zwembad. Hierdoor kunt u ten alle tijden genieten van schoon en helder water.

Watercirculatie door bodemput

Elk zwembad heeft gewoonlijk 1 bodemput wat doorgaans op de bodem wordt gemonteerd. Aan deze put zit aan een pomp gemonteerd. De zuiglijding van de pomp zorgt voor de zuigkracht. Via de persleiding van de pomp gaat het weer door het filter waarna het weer retour komt in het zwembad via zogenaamde inspuiters. Deze circulatie zorgt voor de reiniging van het water.

Houdt uw zwembad schoon

Ook in het zwembad zorgt de stroming uit de bodemput ervoor dat zwevend vuil wordt afgezogen. Kleine zanddeeltjes kunnen te weinig gewicht hebben waardoor deze op de bodem terecht kunnen komen. U hoeft zich met deze oplossing geen zorgen meer te maken over deze deeltjes.

Extra functionaliteiten

Het kan voorkomen dat uw zwembad helemaal geleegd moet worden. Een handige functionaliteit van een put is het legen van het zwembad. U hoeft geen dompelpomp te gebruiken, maar de pomp zuigt het water via de bodem weg.

Bodemput kopen bij Zwembadplein?

Dit product kunt u verkrijgen in onze webshop. We hebben voor zowel beton als foliebladen een geschikte bodemput. Wilt u graag advies over dit product? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zwembadplein is hét adviescentrum voor al uw vragen rondom zwembaden.