Zwembadpomp

Een zwembadpomp in combinatie met een filter maakt het water schoon. Dat werkt als volgt: het water komt via de overloopgoot of skimmer in de zwembadpomp die het met grote kracht door het zwembadfilter spuit. Troep blijft achter in het filter en het schone water wordt terug het zwembad in gespoten. De pomp zorgt ervoor dat het water circuleert, zodat al het water in het zwembad wordt gefilterd. En dat betekent dus: hoe groter het zwembad, des te meer water en des te krachtiger de pomp moet zijn. Hij moet immers voldoende capaciteit hebben om al het water rond te pompen. Afmetingen van het zwembad zijn bepalend voor de capaciteit. Bij het kiezen van een pomp zijn er vier aandachtspunten:

Materiaal

Kies een zwembadpomp van hoogwaardig kunststof die optimaal bestand is tegen de chemicaliën in het zwembadwater. Des te langer heeft u immers plezier van uw zwembad. Daarnaast kunnen de pompen gemakkelijk worden uitgenomen en worden gereinigd.

Geluid

Hoe stiller de zwembadpomp, des te beter uw wooncomfort is. Ook voor de buren…

Filter

De installatie moet uitgerust zijn met een zeef of mand waarin haren, zand en steentjes worden opgevangen. Anders loopt de pomp veel sneller schade op en dat is zonde. U kunt alle informatie over een zwembadfilter lezen op onze site.

Pompvermogen

Een zwembadpomp met een frequentieregelaar die het vermogen van de pomp variabel maakt, kan een enorme energie- en dus kostenbesparing opleveren. Zo’n frequentieregelaar past de snelheid van de pomp aan, aan de te verrichten taak. Onnodig energieverbruik, bijvoorbeeld door circulatie van het water ’s nachts, wordt zo voorkomen. Tegenwoordig geldt het advies om uit te gaan van 24-uurs filtratie vanwege de vele voordelen die dat biedt:

  • Betere waterkwaliteit
  • Minder chloorverbruik
  • Minder energieverbruik
  • Minder omgevingsgeluid (verhoging comfort)

Heeft u interesse in een zwembadpomp? U vindt pompen van diverse merken en in diverse prijsklasses in onze webshop.