Zwembadoverkapping

Wil u graag het zwemseizoen van uw buitenzwembad verlengen? Dan is een zwembadoverkapping misschien iets voor u. Met een zwembadoverkapping geniet u het comfort van een binnenzwembad en lekker zwemmen in de buitenlucht. Wanneer buiten de temperatuur daalt, schuift u de panelen van de overkapping over uw zwembad om het af te dekken. Stijgt de temperatuur? Schuif de panelen dan open en geniet van uw luxe buitenzwembad. Er zijn zowel lage als hoge zwembadoverkappingen verkrijgbaar, die in elke RAL kleur aangeboden worden. Zo kunt u de overkapping afstemmen op de bouwstijl van uw huis. Vraag naar de mogelijkheden bij uw zwembadbouwer of kom langs in onze showroom voor meer informatie en advies.

Welke zwembaden zijn geschikt voor zwembadoverkapping?

In principe zijn alle zwembaden geschikt voor een zwembadoverkapping, mits deze niet langer zijn dan twintig meter en niet breder dan tien meter. Aangezien alle overkappingen geheel op maat worden gemaakt heeft u zelf de keuze uit de soort overkapping en het materiaal. U moet er rekening mee houden dat de meeste zwembadoverkappingen door middel van rails over uw zwembad glijden. De rails van slechts één centimeter hoog kunnen mooi worden weggewerkt door ze te verzinken in tegels. Heeft u geen tegels rondom uw zwembad? Zelfs dan zijn er genoeg mogelijkheden om de rails onopvallend te maken. Wat dacht u van een overkapping zonder rails? Uw zwembadbouwer kan u hier uitstekend over adviseren.

Welke soorten zwembadoverkappingen zijn er?

Aangezien zwembadoverkappingen op maat worden gemaakt zijn de mogelijkheden vrijwel oneindig. Vooral in de hoogtes van de overkappingen zijn twee soorten te herkennen: lage overkappingen en hoge overkappingen. Een hoge overkapping is vooral praktisch: u kunt erin staan en er kan zelfs ruimte worden gemaakt voor een loungehoek of omkleedruimte. De lage overkapping wordt vooral veel gekozen omdat er overheen gekeken kan worden. Het zicht wordt dus niet belemmert terwijl er nog steeds genoeg ruimte is om te zwemmen. Bovendien kan de lage overkapping vaak makkelijker worden weggewerkt in het terras of een muur.

De techniek van de zwembadoverkapping

De overkapping schuift door middel van panelen als een harmonica in elkaar. De panelen rollen met loopwielen over een rails waardoor de overkapping makkelijk open en dicht kan. Wanneer de overkapping open is, houd u een klein pakket over die makkelijk kan worden weggewerkt in een muur bijvoorbeeld. UV bestendig rubber zorgt ervoor dat wanneer de overkapping uit is geschoven, hij optimaal afgesloten is.
In de overkapping zit een ventilatiepaneel die u open kunt zetten wanneer u last heeft van condens op de ramen. Naast het ventilatiepaneel kunt u de overkapping ook voorzien van een schuifdeur waardoor u deze niet compleet open hoeft te schuiven om in en uit het zwembad te stappen.

Zwembadafdekking of zwembadoverkapping?

Een zwembad met overkapping heeft in principe ook een zwembadafdekking nodig. Een Zwembadafdekking zorgt er namelijk naast energiebesparing voor dat het water minder snel kan verdampen. Water wat verdampt vormt condens op de ramen van de overkapping en zorgt uiteindelijk voor kalkaanslag. Dat is iets wat je wilt voorkomen, ook bij een zwembad met overkapping.

Een zwembadoverkapping brengt velen voordelen met zich mee. Naast het feit dat u met een overkapping het zwemseizoen kunt verlengen, wordt ook uw zwembad en het water minder snel vervuild en is het afsluiten van uw zwembad veilig voor kinderen en huisdieren. Overtuigd? Neem dan contact op voor de mogelijkheden met een van onze partners. Wilt u meer informatie over zwembadoverkappingen? Kom dan gerust langs in onze showroom.