Zwemmen in drinkwater

Wenst u, om gezondheidsredenen bijvoorbeeld, een zwembad zonder chloor? Overweeg dan de Daisy+ met Dryden Aqua Generator (DA-GEN). De DA-GEN desinfecteert en reinigt het zwembadwater grondig op een kostengunstige en ecologische manier waarbij bijna geen chloor nodig is. In combinatie met Daisy, de juiste filter- en terugspoelsnelheid en een goede hydrauliek wordt zwemmen in drinkwater werkelijkheid! De DA-GEN wordt geleverd als een compleet Pool Management Systeem. Dat is een complete regeling die ook zorg draagt voor filtertijden, terugspoeltijden, verwarming, verlichting en tuinverlichting.

Daisy

Daisy staat voor een optimale waterkwaliteit van zwemwater, door samenwerking van op elkaar afgestemde producten welke leiden tot kraakhelder en gezond zwembadwater met een minimum aan chloor. Een zwembad zonder chloor bestaat niet, maar met Daisy+ komt dit aardig in de buurt. De kracht is het totaalconcept waarbij filtratie de basis vormt en waarbij het afdoden van bacteriën aan de hand van een intelligent systeem gebeurt.

Daisy+

Met het toevoegen van de + aan het reeds revolutionaire Daisy systeem kunnen we zwemmen in zwemwater van drinkwaterkwaliteit. Een zwembad zonder chloor komt met Daisy+ zeer dichtbij.

De + van Daisy+ staat voor de ultieme stap; de Dryden Aqua generator (DA-GEN). Dat is zonder twijfel de puurste vorm van zwemwater. De chloorbehoefte in het bekende Daisy concept is al laag, maar door het integreren van de DA-GEN is chloor nauwelijks nog waarneembaar en kun je haast spreken van een chloorvrij zwembad. Er is echter nog altijd een minimale chloorbehoefte in zwembadwater. Deze minimale chloorbehoefte is de depot-desinfectie welke zorgt dat er geen horizontale bacterietransmissie ontstaat tussen de zwemmers in het zwembad. Dus geen compleet chloorvrij zwembad, maar wel chloorarm zwemmen. En nog veel belangrijker: zonder desinfecterende bijproducten. Een zwembad zonder chloor wordt bijna realiteit met Daisy+!

Hoe werkt de DA-GEN?

De DA-GEN is een hydrolyse apparaat, niet te verwarren met zoutelektrolyse. Met magnesiumchloride (MgCl2) als activator, worden zeer effectieve oxidanten gegenereerd genaamd vrije radicalen (ook wel OH Radicaal of Hydroxyl Radicaal genoemd). Deze zeer (re)actieve zuurstofradicalen (OH en O) oxideren organische stoffen volledig én genereren geen desinfecterende bijproducten.

De DA-GEN biedt hiermee een uiterst geavanceerde manier van oxideren. De vrije radicalen zijn slechts kort actief en vervallen in enkele seconden waardoor er nog steeds behoefte is aan een desinfectiemiddel. Dit middel moet continue aanwezig zijn om de depotdesinfectie in het zwembad zeker te stellen. Om die reden produceert de DA-GEN naast de radicalen, ook een hele kleine hoeveelheid chloor. Met een goed ingericht Daisy+ systeem is een chloorgehalte van slechts 0,1mg/liter al voldoende toereikend om een privé-zwembad te desinfecteren. Dat is haast drinkwaterkwaliteit waardoor wij spreken van ‘zwemmen in drinkwater’! Het chloor in het zwemwater is nauwelijks nog waarneembaar en het zwemwater is glashelder terwijl het vrij is van schadelijke desinfectie bijproducten. Een zwembad zonder chloor? Doel bereikt!

Daisy+ bestaat uit 4 stappen;

  1. Beste filtratieresultaat met het bioresistente filtermedium AFM.
  2. APF geïnjecteerd in een statische mixer zorgt voor een perfecte coagulatie en vlokking. In combinatie met AFM wordt tot aan 0,1 Micron uitgefilterd. Alles wat uitgefilterd wordt hoeft niet geoxideerd te worden waardoor de oxidatiebehoefte dus sterk gereduceerd wordt.
  3. Oxidatie met ACO; ACO genereert met behulp van de zon vrije radicalen en ondersteunt zodoende de oxidatie in het zwembad. Bovendien beschermt ACO het chloor tegen photolyse door de zon. De werkingstijd van het chloor wordt met factor 4 verhoogd.
  4. Hydrolyse met de DA-GEN. Desinfectie middels vrije radicalen en een minimaal chloorgehalte voor de depotdesinfectie.

Heeft u vragen over Daisy+, hoe u deze kunt implementeren in uw zwembad of wilt u meer informatie over een zwembad zonder chloor? Neem dan contact op met uw zwembadbouwer of kom langs in onze showroom.