DAISY waterbehandeling

Wat als u kunt kiezen tussen een biologische of chemische waterbehandeling? Die vraag hebben we al veel bezoekers van het Zwembadplein gesteld. En het zal u niet verbazen wat nagenoeg iedereen als voorkeur aangeeft: een biologische waterbehandeling.

Wat is het DAISY waterbehandelingsconcept?

Toch kan gezond zwembadwater (nog) niet zonder chemicaliën, maar met het DAISY waterbehandelingsconcept (Dryden Aqua Integrated System) brengen we het terug naar een minimum waardoor het chloor eigenlijk niet meer waarneembaar is. Een vaak gehoorde wens. Het DAISY waterbehandelingsconcept is een totaalsysteem van producten die met elkaar samenwerken om te komen tot de allerbeste water- en luchtkwaliteit in en rondom zwembaden.

Biologische waterbehandeling van uw zwembad

Waterbehandeling van zwembadwater moet de overdracht van ziektekiemen tussen zwemmers voorkomen en schadelijke bijproducten van desinfectie tegengaan. Traditionele methoden van waterbehandeling trachten de overdracht van ziektekiemen tegen te gaan door steeds krachtigere desinfecterende chemicaliën te gebruiken. De overdracht van ziektekiemen is echter een biologisch probleem en heeft daarom een biologische oplossing nodig.

De benadering van het DAISY systeem ontwikkeld door fabrikant Dryden Aqua doet precies dat. In plaats van het gebruik van steeds krachtiger desinfectiemiddelen en dure apparatuur hebben we een proces ontworpen voor de behandeling van zwembadwater dat het voor bacteriën en parasieten moeilijk maakt om te overleven of zich te vermeerderen. We weten wat bacteriën nodig hebben om te groeien en we kunnen de voedingsstoffen verwijderen. Dit is een veel betere benadering dan het doden van bacteriën met chemicaliën nadat ze zich in het zwembadsysteem hebben gevestigd. Daarom kunnen we een waterkwaliteit bereiken dat bijna vrij is van bacteriën en parasieten. Het DAISY systeem zorgt voor kristalhelder en gezond water zonder giftige bijproducten van chloor, het laagst mogelijke chloorverbruik en lage onderhoudskosten.

Bij privé zwembaden bestaat het DAISY concept uit 3 stappen.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met uw zwembadbouwer of kom langs in onze showroom.