Zwembad bouwen

Het bouwen van een zwembad is een proces die u het beste kunt beginnen bij Zwembadplein. Wanneer u dit leest bent u dus al op de goede weg! Het proces begint met een oriëntatieperiode die u zo lang kunt maken als dat u zelf wilt. Belangrijk is dat u zich in deze fase goed laat voorlichten over de mogelijkheden en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zwembaden en toebehoren. Een groot deel van die informatie kunt u vinden op onze website, maar tijdens een persoonlijk gesprek met een van onze adviseurs wordt u pas echt goed bijgepraat en heeft u de mogelijkheid om al uw vragen stellen.

Budget opstellen

Na het adviesgesprek in onze showroom heeft u een goed beeld van de mogelijkheden op het gebied van zwembaden en kunt u zelf een plan opstellen voor uw eigen zwembad. Daar hoort natuurlijk ook een financieel plan met de kosten van een zwembad bij. Bij Zwembadplein kunnen we u slechts een indicatie geven van de kosten, maar wij raden aan om wel zelf al na te denken over het budget voor het bouwen van het zwembad.

Offertes aanvragen

Om vervolgens zeker te weten wat bepaalde elementen daadwerkelijk gaan kosten kunt u het beste een offerte aanvragen bij onze zwembadbouwers. U krijgt tijdens het adviesgesprek een lijst waar al onze partners per regio op staan zodat u offertes aan kunt vragen bij bouwers in uw regio. Het kiezen voor een zwembadbouwer in de regio zal u geld besparen (denk aan reiskosten) en een hoop moeite (denk aan onderhoud, het verhelpen van storingen etc.). Voordat de bouwer een offerte kan opstellen, komt hij eerst kijken naar de plaats waar het zwembad gebouwd moet worden. Samen kan dan de ligging en de materiaalkeuze worden bepaald. U kunt de zwembadbouwer op de hoogte stellen van uw budget, zodat daar rekening mee gehouden kan worden in de offerte.

Plannen en realiseren

Hoeveel tijd de aanleg van een zwembad in beslag zal nemen, hangt volledig af van uw wensen en het soort zwembad dat u kiest. Het is slim om in de wintermaanden het hele ontwerp en de eventueel benodigde vergunning rond te krijgen, dan kan de zwembadbouwer in het voorjaar starten met de aanleg en zwemt u op de eerste mooie zomerdag in uw eigen zwembad.

Uw zwembadbouwer geeft vooraf een indicatie van de planning. De meeste zwembaden worden normaliter in het voorjaar aangelegd, dus houd er rekening mee dat uw zwembadbouwer dan extra druk is. Hoe eerder u start met plannen, des te groter de kans dat u volgend jaar uw eerste duik in uw eigen nieuwe zwembad neemt.

Vliegende start maken?

De bouw van het zwembad van uw dromen begint dus op Zwembadplein. Lees u alvast in over de mogelijkheden op onze website of maak direct een afspraak in onze showroom voor een adviesgesprek.