Zwembad aanleggen

Wanneer kan ik het beste een zwembad aanleggen?

Het aanleggen van een zwembad is natuurlijk een proces dat uit meerdere fasen bestaat. Ten eerste moet u een idee vormen van het type en de techniek van het zwembad dat u aan wilt leggen. Met deze gedachte bezoekt u Zwembadplein die u in contact brengt met de zwembadbouwer die het beste aansluit op uw wensen. Deze zal vervolgens samen met u het plan concreet maken en uiteindelijk beginnen met de aanleg van het zwembad.

Wanneer begin ik met oriënteren?

Wij raden u aan om voor het oriëntatieproces een ruime tijd uit te trekken. Vaak krijgt u met het lekkere weer in de zomer de kriebels om een zwembad aan te laten leggen. Het is dan verstandig om die zomer al te beginnen met oriënteren als u volgende zomer een baantje wilt kunnen trekken in uw eigen zwembad. Het gehele proces van oriëntatie tot de oplevering van het zwembad kan namelijk wel een jaar in beslag nemen.

Kunnen er ook in de winter zwembaden worden aangelegd?

Ook in de winter kunnen er(buiten)zwembaden worden aangelegd mits het weer het toelaat. Het begint met oriënteren. Dat oriëntatieproces begint het beste met een bezoek aan de showroom van Zwembadplein voor een adviesgesprek. In dit gesprek luisteren wij naar uw wensen en ideeën en leggen wij u uit wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op het gebied van zwembaden en toebehoren. Zo komt u goed voorbereid bij een van onze partners terecht die u vervolgens voorzien van een offerte die aansluit op uw plannen. In deze offerte vindt u meestal ook een indicatie van de duur van het aanleggen van het zwembad. Gemiddeld duurt de aanleg zo’n zes tot acht weken, van de eerste schep in de grond tot de oplevering, maar dat is geheel afhankelijk van onder andere het type zwembad en de grootte van het zwembad.

Zijn er wachtlijsten voor het aanleggen van een zwembad?

De meeste zwembadbouwers beginnen na de winterperiode of vroeg in het voorjaar met de zwembadbouw. In deze periode wordt vaak gewerkt aan meerdere projecten tegelijkertijd, maar u hoeft zich in de meeste gevallen geen zorgen te maken over wachtlijsten. Uiteraard kunt u wel altijd vooraf informeren bij een zwembadbouwer of er sprake is van een wachtlijst.

Meer weten over de aanleg van zwembaden? Plan een afspraak voor een bezoek aan onze showroom of neem direct contact op met een van de zwembadbouwers die zijn aangesloten bij Zwembadplein.