Troebel zwembadwater

Wanneer uw zwembadwater er troebel uitziet is dit een teken dat er iets mis is. Hieronder vindt u een overzicht van de uiterlijke kenmerken van troebel zwembadwater, wat de mogelijke oorzaak is en wat de oplossing is.

Troebel zwemwater

Kalkafzetting is een mogelijke oorzaak. Dat komt doordat kalk loslaat uit het water omdat het zwembadwater niet meer in balans is. Meet hiervoor de pH waarde, temperatuur, hardheid en alkaliteit van het zwembadwater.

Heeft u last van troebel zwembadwater, gladde wanden en een chloorlucht met eventueel pijn aan de ogen? Het water is in dit geval teveel belast en daardoor is er een overschot aan gebonden chloor. In dit geval kunt u de filter ongeveer tien minuten terugspoelen en vervolgens naspoelen. Daarnaast kunt u de pH waarde van uw water meten en zo nodig corrigeren, het waterpeil aanvullen met leidingwater, vloktablet(ten) in de skimmer leggen en filteren totdat deze is opgelost of een chloorshock therapie toepassen.

Groen zwembadwater

Algengroei, slechte desinfectie of overschot van cyaanzuur kunnen de oorzaak zijn. Hoe u groen zwembadwater weer helder maakt leest u op onze site.

Helder groen zwembadwater

U heeft waarschijnlijk te maken met ijzer of koperoxide in uw zwembadwater. In dit geval moet u de pH waarde van uw zwembadwater meten en corrigeren, vloktabletten in skimmer mand leggen en continue filteren.

Melkachtig zwembadwater

in dit geval zit er teveel vlokmiddel in het water of een aluminium product. Het is hierbij nodig dat u de pH waarde van uw zwembad herstelt. De pH waarde zou tussen de 6,8 en 7,8 moeten schommelen. Als dit niet het geval is kunt u hier lezen hoe u de pH waarde van uw zwembadwater herstelt. Naast het herstellen van de pH waarde moet u uw pomp- of filterinstallatie continue laten draaien. U kunt er ook voor kiezen om de installaties volledig stop te zetten en het vlokmiddel te laten bezinken. Daarna kunt u het van de bodem wegzuigen met een speciale water stofzuiger.

Heeft u last van ruwe wanden en heeft de chloorshock behandeling geen resultaat? Dan heeft u te maken met uitvallende kalkdeeltjes door een te hoge pH waarde. In dit geval moet u de pH waarde van uw water meten en corrigeren, vloktabletten in skimmer mand leggen en continue filteren. Vloktabletten kunt u aanschaffen in onze webwinkel.

Bruin zwembadwater

In dit geval heeft u te maken met ijzeroxide of de bruine alg. Bij ijzeroxide kunt u het beste uw zwembad volledig leeg laten lopen, schoonmaken en opnieuw vullen met leidingwater (drinkwaterkwaliteit). De bruine alg kunt u op dezelfde wijze verwijderen als de groene alg. Meer informatie over bruin zwembadwater leest u op onze site.

Zwartbruin zwembadwater

Er zit teveel ijzer in uw zwembadwater. Dat kan bijvoorbeeld ontstaan als u bronwater gebruikt om uw zwembad te vullen. Leidingwater (van drinkkwaliteit) is altijd het beste water voor het vullen van uw zwembad. In dit geval moet u de pH waarde van uw water meten en corrigeren, vloktabletten in skimmermand leggen en continue filteren.

Schuimend water

Er ontstaat schuimvorming in uw zwembadwater wanneer u teveel anti-alg of een teveel aan reinigingsproducten heeft gebruikt. U kunt het beste uw zwembad deels leegpompen en bijvullen met leidingwater. Zo zakt de schuimconcentratie.

Voor meer informatie over de juiste waterbehandeling bij troebel zwembadwater of andere vragen rondom zwembad aanleg kunt contact opnemen