pH-waarde zwembad

Deze term klinkt u vast en zeker bekend in de oren. De pH waarde van uw zwembad geeft aan of uw water basisch, neutraal of alkalisch is. Bij een waarde van 7,0 is het water neutraal. Bij meer dan 7,0 pH is het water alkalisch, bij minder dan 7,0 zuur. De waarde mag schommelen tussen 6,8 en 7,8. De ideale waarde is 7,2. De pH-waarde is van belang voor de desinfectie van uw bad. Hoe lager deze waarde, des te beter de desinfectie. Ook bij kalkafzetting en algen is de pH-waarde van belang. De pH- waarde van je zwembadwater kun je meten met een pH-waarde meter. Die kun je kopen in onze webshop.

pH verlagen

Is de pH-waarde van uw zwembad te hoog? Wanneer de pH-waarde van je zwembadwater hoger is dan 7,8 is het verstandig als u de pH-waarde verlaagt. Dit doet u door middel van het toevoegen van een pH-waarde verlagend product.

pH verhogen

Is de pH-waarde van uw zwembad te laag? Wanneer de pH-waarde van je zwembadwater lager is dan 6,8 is het verstandig als u de pH-waarde verhoogt. Dit doet u door middel van het toevoegen van een pH-waarde verhogend product.

Alkaliteit

pH-waarde, desinfectie en alkaliteit zijn nauw met elkaar verbonden. U krijgt namelijk alleen een goede desinfectie bij een stabiele pH-waarde. Die stabiliteit wordt in grote mate bepaald door de alkaliteit. Deze dient te liggen tussen de 100 en 150 p.p.m.

>>> Temperatuur zwembad