Vraag en antwoord

Morbi non erat non ipsum pharetra tempus. Donec orci. Proin in ante. Pellentesque sit amet purus. Cras egestas diam sed ante. Etiam imperdiet urna sit amet risus. Donec ornare arcu id erat. Aliquam ultrices scelerisque sem.

Ik heb interesse in een whirlpool baden, welke is geschikt voor mij?

Er zijn diverse typen whirlpool baden op de markt. Dat betekent dat er altijd eentje bij u past, maar ook dat u door de bomen het bos soms niet meer ziet. Bij Zwembadplein kunnen we u uitstekend informeren over de baden en welke geschikt is voor uw situatie.

Welke typen whirlpool baden zijn er?

Allereerst is het goed om te weten dat we onderscheid maken in twee soorten whirlpools: portable whirlpools en inbouw whirlpools. Portable whirlpools zijn op zichzelf staande baden met een omkasting die boven de grond staan, inbouw whirlpools zijn baden die in de grond verzonken zijn. Beide typen zijn verkrijgbaar in diverse merken en uitvoeringen die verschillen in grootte en kleur.

Als u gaat voor een whirlpool in een binnenruimte zijn in principe beide soorten geschikt. Inbouw whirlpools zijn over het algemeen minder geschikt voor in de tuin, tenzij er aanpassingen worden gedaan met betrekking tot de techniek van het bad. Voor binnenruimtes zijn de inbouw whirlpools het meest populair omdat ze perfect aansluiten op de omgeving. Bovendien is alle techniek netjes weggewerkt wat een positief effect heeft op het design en de uitstraling van de ruimte.

Wat kost een whirlpool?

De prijsklassen van whirlpools lopen erg uiteen en zijn sterk afhankelijk van het type bad. Over het algemeen betaalt u meer voor een groot formaat bad dan voor een kleiner formaat. Dat komt omdat er in een groot formaat bad meer jets aanwezig zijn waardoor er een krachtigere of meerdere pompen nodig zijn. Zowel de krachtigere pomp(en) als de extra hoeveelheid water wat verwarmd moet worden zorgt ook voor een hoger energieverbruik en dus meer kosten tijdens het gebruik.

Bij Zwembadplein kunnen we u uitstekend adviseren over whirlpools. Maak een afspraak in onze showroom voor een adviesgesprek en ontdek de mogelijkheden.

Wat zijn de mogelijkheden van een chloorvrij zwembad?

Bij Zwembadplein geven we altijd eerlijk advies. Dat wil in dit geval zeggen dat we nooit zullen spreken van een volledig chloorvrij zwembad. Om een zwembad en het zwembadwater schoon en helder te houden is chloor noodzakelijk. Je kunt echter de hoeveelheid chloor wel behoorlijk beperken door gebruik te maken van bijvoorbeeld (Daisy+) waterbehandeling, AFM filtermateriaal, zoutelektrolyse en UV-C licht. Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn voor een chloorvrij zwembad (lees: chloorarm zwembad) of neem direct contact op met een van onze partners voor advies gericht op uw persoonlijke situatie.

Chloorvrij zwembad met behulp van Daisy+ zwemmen in drinkwater

Het revolutionaire Daisy systeem zorgt voor optimaal zwemwaterkwaliteit, waarbij amper chemicaliën zoals chloor worden gebruikt. Daisy+ maakt gebruik van de Dryden Aqua Generator, afgekort DA-GEN. Deze generator desinfecteert het zwemwater op een ecologische manier waarbij haast geen chloor nodig is. Dat bespaart u kosten en is beter voor het milieu en uw gezondheid. Wilt u weten hoe Daisy+ ervoor kan zorgen dat uw zwembad haast chloorvrij is? Lees dan de informatie op onze website en maak een afspraak in onze showroom voor een demonstratie.

AFM filtermateriaal voor een chloorvrij zwembad

AFM staat voor Actief Filter Medium en is een revolutionair filtermedium gemaakt van bio-resistent groen glas. AFM is niet vatbaar voor bacteriën (biofilmen), in tegenstelling tot normaal filterzand. Dat zorgt ervoor dat u een hoop chemicaliën kunt besparen door te filteren met AFM waardoor u weer een stapje dichterbij een chloorvrij zwembad bent. Daarnaast bespaart u met AFM op energie en water bij het terugspoelen van het filter. Hoe AFM precies werkt kunnen we u perfect uitleggen in onze showroom. Maak een afspraak en lees u alvast in over chloorvrij zwemmen / zwemmen in drinkwater met behulp van AFM op onze website.

Chloorvrij zwembad door zoutelektrolyse

Zout heeft de kracht om water te desinfecteren wanneer het wordt omgezet in sodiumhypochloriet. Dat proces heet zoutelektrolyse en het is een zeer effectieve en milieuvriendelijke manier om bacteriën, algen, schimmels en andere ongewenste organismen te doden. Daarnaast wordt in het lichtzoute water voorkomen dat deze kunnen groeien in uw zwemwater. Zoutelektrolyse werkt samen met AFM filtermateriaal, waardoor u nog meer energie en chemicaliën kunt besparen voor een haast chloorvrij zwembad. Meer weten over een zoutwater zwembad? Lees er alles over op onze website of neem contact op met een van onze partners.

UV-C licht gebruiken voor een chloorvrij zwembad

Een andere manier om een vrijwel chloorvrij zwembad te realiseren is het desinfecteren van uw zwembadwater met UV-C licht. De AquaEasy Pool UV-C sterilisator produceert UV-C licht waardoor het DNA van micro-organismen zoals bijvoorbeeld bacteriën en virussen wordt vernietigd. Na de installatie van deze sterilisator is maar liefst tot 90 procent minder chloor nodig! Kom alles te weten over dit chloorvrije systeem in de showroom van Zwembadplein. Maak nu eenvoudig online een afspraak.

Waarom moet een partner van Zwembadplein mijn zwembad inbouwen?

Zwembadplein is een initiatief vanuit de markt. In totaal hebben de beste zwembadbouwers van Nederland en België zich verenigd om een platform te creëren die consumenten onafhankelijk advies kan geven over de mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van zwembaden en toebehoren. De partners van Zwembadplein zijn bouwers met jarenlange ervaring op het gebied van zwembad aanleg.

Zwembaden inbouwen met kennis en ervaring

In deze velen jaren hebben zij al een hoop prachtige zwembaden ingebouwd in het binnen- en buitenland. De zwembaden zijn allemaal uit materiaal en kennis van de beste kwaliteit gebouwd waardoor ze zeer duurzaam zijn opgezet. De zwembadbouwers specialiseren zich niet alleen in de aanleg van de inbouw zwembaden, maar ook in het onderhoud ervan. Daarnaast helpen ze u ook bij zaken die directe aandacht nodig hebben zoals storingen en zwembadrenovatie.

Waarom moet ik een inbouw zwembad kopen?

Een inbouw zwembad is een investering, maar wel eentje die het waard is. Wanneer je genoeg ruimte hebt voor een inbouw zwembad is het een uitstekende mogelijkheid om waarde toe te voegen aan je woning. Daarnaast wordt de drempel om zo nu en dan een baantje te trekken kleiner, en zoals iedereen weet is zwemmen een zeer gezonde sport! Kinderen zullen zich in het inbouw zwembad als een vis in het water voelen en gezellig met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen.

Jarenlang plezier van uw ingebouwde zwembad?

Wanneer een zwembad op de juiste manier en met de beste materialen is ingebouwd ervaart u hier jarenlang plezier van. Oriënteer u daarom voldoende en laat u goed en onafhankelijk voorlichten. Heeft u vragen over het inbouwen van een zwembad of onze partners? Neem dan contact met ons op of maak direct een afspraak voor een bezoek aan onze showroom.

Een zwembad kopen, waar let ik op?

Heeft u plannen om binnenkort een zwembad te kopen? Dat is een leuk vooruitzicht, maar u heeft vast ook veel vragen. Zwembadplein geeft u graag een aantal tips waar u op kunt letten bij de aanschaf van een zwembad zodat u er honderd procent van kunt genieten als het zover is.

Het type zwembad dat u gaat kopen

Er zijn veel verschillende typen zwembaden op de markt en daarnaast zijn er per type ook diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Dat zorgt ervoor dat u veel keuze heeft en dat er altijd eentje is die perfect aansluit op uw wensen. Tegelijkertijd kan het ook voor verwarring zorgen. Het is dus logisch dat u bepaalde typen en uitvoeringen met elkaar gaat vergelijken om erachter te komen wat het beste bij u past. Ben hier wel voorzichtig mee, want wanneer u appels met peren gaat vergelijken krijgt u geen reëel beeld van de mogelijkheden.

Het budget voor het te kopen zwembad

Het kopen van een zwembad is een investering en daar wilt u dan ook een passend budget voor opstellen. Om een beeld te krijgen van de kosten van uw droomzwembad kunt u een afspraak maken met een van onze adviseurs in onze showroom. Wij raden altijd eerst aan om informatie te vergaren over de kosten van bepaalde producten voordat u warm loopt voor opties die uw budget niet toelaten.

In het begin moeten mensen vaak de keuze maken tussen een goedkoop zwembad of een duurzaam zwembad. Een investering in het begin kan op langere termijn een hoop energiekosten besparen. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat het vervangen van bepaalde inbouwdelen duurder is dan het direct aanschaffen van de juiste onderdelen. Heeft u geen groot budget, maar denkt u eraan om bepaalde dingen later aan te schaffen? Overleg uw plannen dan met uw zwembadbouwer zodat deze hier rekening mee kan houden. In veel gevallen worden dan alvast de aansluitingen et cetera gelegd.

De ligging van het zwembad

Voordat u een zwembad koopt is het belangrijk om zelf al een beeld te hebben van de ligging van het zwembad. U wilt natuurlijk dat het zwembad zoveel mogelijk in de zon ligt en uit de wind. Uiteraard kan uw zwembadbouwer ook veel tips geven over de perfecte ligging van het zwembad dat u gaat kopen.

De bouw van het zwembad

Uiteraard is de keuze voor een zwembadbouwer een belangrijke beslissing. De zwembadbouwer waar u het zwembad koopt moet betrouwbaar en deskundig zijn en daarnaast is een persoonlijke klik ook prettig. Zeker weten dat u kiest voor een betrouwbare en deskundige partij? Kies dan voor een zwembadbouwer die is aangesloten bij adviescentrum Zwembadplein.

Goed werk heeft tijd nodig

Een zwembad kopen is een leuk proces. Gun uzelf de tijd om na te denken en laat u goed voorlichten over de mogelijkheden. Zo maakt u de juiste beslissingen en koopt u een zwembad waar u gegarandeerd jarenlang van kunt genieten.

Welke zwembad onderdelen heb ik nodig?

De aanschaf van een zwembad is een behoorlijke investering. Denk daarom vooraf goed na over welke zwembad onderdelen die u nodig heeft en welke onderdelen extra zijn. Bepaalde inbouwdelen kunt u bijvoorbeeld vooraf in laten bouwen, maar er pas later iets mee doen. Op die manier hoeft het zwembad namelijk niet opengebroken te worden op het moment dat u iets toe wilt voegen, waarmee u een hoop kosten en gedoe bespaard blijft.

Noodzakelijke zwembad onderdelen

De belangrijkste zwembad onderdelen moeten uiteraard in elk zwembad aanwezig zijn om de kwaliteit van het zwemwater en de conditie van het bad optimaal te houden. Het gaat dan voornamelijk over de pomp-filterinstallatie, zwembadverwarming, inbouwdelen zoals skimmers, inlaten en verlichting.

Zwembadafdekking

Een van de zwembad onderdelen waarop u kunt besparen is een zwembadafdekking. Wij raden aan om altijd een goede afdekking aan te schaffen, maar dat hoeft niet direct een dure automatische lamellenafdekking te zijn. Er zijn ook andere goede en goedkopere manieren om uw zwembad af te dekken, zoals een foamafdekking. Meer informatie hierover vindt u op onze website.

Automatische waterbehandeling

Daarnaast kunt u besparen op automatische waterbehandeling. Er zijn een hoop systemen die de kwaliteit van het zwemwater nauwlettend in de gaten houden en hiernaar zelf kunnen handelen. U kunt uw zwembadwater echter ook zelf testen en eventueel maatregelen nemen wanneer de waardes niet in balans zijn. U kunt op onze website informatie vinden over automatische waterbehandelingssystemen en het zelf testen van zwembadwater.
Laat u goed voorlichten over de eventuele opties die in het zwembad ingebouwd kunnen worden.
Voordat u een keuze gaat maken qua opties is het verstandig om u goed voor te laten lichten over de mogelijkheden. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak in onze showroom of neem contact op met een van onze partners. Geef vooraf ook bij uw zwembadbouwer aan welke zwembad opties u eventueel later nog toe zou willen voegen, zodat hier rekening mee kan worden gehouden bij de bouw van het zwembad.

Wanneer kan ik het beste een zwembad aanleggen?

Het aanleggen van een zwembad is natuurlijk een proces die uit meerdere fases bestaat. Ten eerste moet er een idee worden gevormd van het type zwembad dat u aan wilt laten leggen en de techniek van het zwembad. Met deze gedachte bezoekt u Zwembadplein die u in contact brengt met de zwembadbouwer die het beste aansluit op uw wensen. Deze zal vervolgens samen met u het plan concreet maken en uiteindelijk beginnen met de aanleg van het zwembad.

Wanneer begin ik met oriënteren?

Wij raden u aan om voor het oriëntatieproces een ruime tijd uit te trekken. Vaak krijgt u met het lekkere weer in de zomer de kriebels om een zwembad aan te laten leggen en het is verstandig om dan al te beginnen met oriënteren als u volgende zomer al een baantje wilt trekken in uw eigen zwembad. Het gehele proces van oriëntatie tot de oplevering van het zwembad kan namelijk wel een jaar in beslag nemen.

Kunnen er ook in de winter zwembaden worden aangelegd?

In de winter worden over het algemeen geen (buiten)zwembaden aangelegd. Wanneer het vriest is het afgraven van de grond een lastige opgave en daarnaast kan het hoge grondwaterpeil voor problemen zorgen. U kunt in de winterperiode wel al beginnen met oriënteren. Dat oriëntatieproces begint het beste met een bezoek aan de showroom van Zwembadplein voor een adviesgesprek. In dit gesprek luisteren wij naar uw wensen en ideeën en leggen wij u uit wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op het gebied van zwembaden en toebehoren. Zo komt u goed voorbereid bij een van onze partners terecht die u vervolgens zullen voorzien van een offerte die aansluit op uw plannen. In deze offerte vindt u meestal ook een indicatie van de duur van het aanleggen van het zwembad. Gemiddeld duurt de aanleg van de eerste schep in de grond tot de oplevering zo’n zes tot acht weken, maar dat is geheel afhankelijk van onder andere het type zwembad en de grootte van het zwembad.

Zijn er wachtlijsten voor het aanleggen van een zwembad?

De meeste zwembadbouwers beginnen na de winterperiode of vroeg in het voorjaar met de bouw van het zwembad. In deze periode wordt vaak gewerkt aan meerdere projecten tegelijkertijd, maar u hoeft zich in de meeste gevallen geen zorgen te maken over wachtlijsten. Uiteraard kunt u wel altijd vooraf informeren bij een zwembadbouwer of er sprake is van een wachtlijst.

Ik wil een zwembad bouwen, waar begin ik?

Het bouwen van een zwembad is een proces die u het beste kunt beginnen bij Zwembadplein. Wanneer u dit leest bent u dus al op de goede weg! Het proces begint met een oriëntatieperiode die u zo lang kunt maken als dat u zelf wilt. Belangrijk is dat u zich in deze fase goed laat voorlichten over de mogelijkheden en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zwembaden en toebehoren. Een groot deel van die informatie kunt u vinden op onze website, maar tijdens een persoonlijk gesprek met een van onze adviseurs wordt u pas echt goed bijgepraat en heeft u de mogelijkheid om al uw vragen stellen.

Budget opstellen

Na het adviesgesprek in onze showroom heeft u een goed beeld van de mogelijkheden op het gebied van zwembaden en kunt u zelf een plan opstellen voor uw eigen zwembad. Daar hoort natuurlijk ook een financieel plan met een budget bij. Bij Zwembadplein kunnen we u slechts een indicatie geven van de kosten, maar wij raden aan om wel zelf al na te denken over het budget voor het bouwen van het zwembad.

Offertes aanvragen

Om vervolgens zeker te weten wat bepaalde elementen daadwerkelijk gaan kosten kunt u het beste een offerte aanvragen bij onze partners. U krijgt tijdens het adviesgesprek een lijst waar al onze partners per regio op staan zodat u offertes aan kunt vragen bij bouwers in uw regio. Het kiezen voor een zwembadbouwer in de regio zal u geld besparen (denk aan reiskosten) en een hoop moeite (denk aan onderhoud, het verhelpen van storingen etc.). Voordat de bouwer een offerte kan opstellen, komt hij eerst kijken naar de plaats waar het zwembad gebouwd moet worden. Samen kan dan de ligging en de materiaalkeuze worden bepaald. U kunt de zwembadbouwer op de hoogte stellen van uw budget, zodat daar rekening mee gehouden kan worden in de offerte.

Vliegende start maken?

De bouw van het zwembad van uw dromen begint dus op Zwembadplein. Lees u alvast in over de mogelijkheden op onze website of maak direct een afspraak in onze showroom voor een adviesgesprek.