Buitenzwembad

Een buitenzwembad moet bestand zijn tegen weer en wind. Dat vraagt om een andere constructie en ander onderhoud dan een binnenbad. In principe geldt voor beiden: alles kan. Aangezien de mogelijkheden vrijwel onbeperkt zijn is persoonlijk advies altijd prettig. Hiervoor kunt u contact opnemen met een van onze partners. Liever eerst breed oriënteren? Dan bent u van harte welkom in onze showroom. Maak wel van te voren eerst even een afspraak zodat u verzekerd bent van vakkundig advies van een van onze specialisten.

Buitenzwembad afdekken

Een buitenzwembad heeft veel baat bij goede zwembadafdekking. Afhankelijk van uw budget en waar het buitenzwembad zich bevindt kiest u voor een lamellenafdekking of een schuimdeken. Beide afdekkingen zorgen voor minder energieverbruik, minder algen en troep in uw zwembad en helpen het gebruik van chemicaliën te beperken. Hoe dat komt leest u op onze website.
Uiteraard kunt u ook kiezen voor een zwembadoverkapping, zodat u het hele jaar door van uw buitenzwembad kunt genieten. Hier kunt u ook kiezen voor diversen soorten, zoals een zwembadoverkapping die hoog genoeg is dat u erin kunt staan!

Onderhoud buitenzwembad

Aangezien een buitenzwembad meer lijdt onder weersinvloeden dan een binnenzwembad, dient u ook rekening te houden met de seizoenen. Voordat het zwemseizoen begint moet u uw zwembad zomerklaar maken, wat betekent dat u het zwembadwater ververst of behandelt, grof en fijn vuil uit het zwembad verwijderd en de pomp/filterinstallatie controleert.

Na de zomer moet u het buitenzwembad winterklaar maken wat inhoudt dat u het waterpeil laat zakken, water uit de leidingen aftapt, het zwembad afdekt met een winternet en uw filter terugspoelt.

Uiteraard kunt u ook al het onderhoud van uw zwembad overlaten aan uw zwembadbouwer. Op die manier is uw zwembad altijd in de optimale staat en heeft u er zelf geen omkijken naar.

Voor meer informatie en advies over een buitenzwembaden kunt u contact opnemen met een zwembadbouwer of kunt u langskomen in onze showroom.