Binnenzwembad

Het voordeel van een binnenzwembad is dat u er het hele jaar door van kan genieten en dat is de reden dat steeds meer mensen kiezen om een binnenzwembad te bouwen. Uiteraard moet u wel ruimte hebben of maken voor dit zwembad waardoor het meer bouwkundige voorzieningen nodig heeft dan een buitenzwembad. Als u overweegt om binnen een zwembad aan te leggen zijn er een aantal zaken waaraan u moet denken. Zwembadplein adviseert u graag hierover in een persoonlijk gesprek. Echter kunnen we u ook al over allerlei zaken informeren op onze website. Onderstaand geven we u alvast wat advies:

Ontvochtiging van de zwembadruimte

Een zwembad bevat warm water (ideaal gezien tussen de 25 en 27 graden Celsius) en warm water verdampt, soms zelfs wel honderd liter per dag! Om te voorkomen dat de ruimte erg vochtig wordt is een ontvochtigingsinstallatie noodzakelijk. Zo ontstaat door de verdamping van het water condens, met alle nadelige gevolgen van dien als snellere schimmelvorming, beslagen ramen en grote kans op roest. Meer informatie over deze installaties of de temperatuur van het zwemwater kunt u lezen op onderstaande pagina’s:

Wij raden ook voor een binnenzwembad altijd een goede zwembadafdekking aan. Hiermee kunt u de hoeveelheid water die verdampt beperken. Daarnaast kan juiste afdekking ook bijdragen aan de veiligheid van uw zwembad, wat van belang is in een huishouden met kinderen en/of huisdieren.

Wilt u een binnenzwembad bouwen?

Het mooie aan zwembaden is dat het maatwerk producten zijn. Dat wil zeggen dat er in principe alles mogelijk is, mits de ruimte het toelaat. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een binnenzwembad? Dan bent u bij Zwembadplein aan het juiste adres. In onze showroom vertellen we u graag over de nieuwste technologieën. Voor persoonlijk advies of een offerte kunt u direct contact opnemen met een van onze zwembadbouwers.