Zwembadrand

De rand van een zwembad is vanzelfsprekend een belangrijke afwerking van het bad en biedt meer keuze dan u wellicht vooraf denkt. De mogelijkheden zijn onder te verdelen in onderloopranden en overloopgoten. Een zwembadbouwer kan naar wens een van de volgende randen installeren:

De standaard onderlooprand

Een onderlooprand bevindt zich uiteraard onder de zwembadrand, maar boven de waterlaag. Deze zwembaden hebben zogeheten skimmers: openingen in de rand waardoor het water wordt weggezogen. Maar tegenwoordig kunnen moderne skimmers vlak onder de tegenrand worden geplaatst. Hierdoor kan het waterpeil omhoog tot net onder de zwembadrand. Met deze goedkopere versie geniet u nog steeds van de exclusieve feel van een zwembadrand.

Een exclusieve overloopgoot

Bij een overloopgoot loopt het water met de grond gelijk en valt als het ware over de rand. Naast het exclusieve design zijn er meer voordelen te noemen. Het water circuleert beter omdat het continu in beweging blijft. Het waterkwaliteit neemt hierdoor aanzienlijk toe. Hiernaast klotst het water niet over de tegels heen. Een overloopgoot is ook te gebruiken voor een binnenzwembad.

Kies de tegels voor uw zwembadrand

De randtegels voor uw zwembad moet u met zorg uitkiezen. In principe kan elke tegel worden toegepast. Een stroeve doch gladde tegel is echter de beste keuze. Enerzijds mag de tegel niet te glad zijn om valpartijen te voorkomen, anderzijds mag de tegel niet te ruw zijn om schaafwonden te voorkomen.

Bespreek uw wensen met Zwembadplein

Uw keuze hangt natuurlijk af van persoonlijke smaak, budget en wensen. Een zwembadrand is een belangrijk deel van het zwembad doordat het altijd in het zicht is. Hiernaast is het ook van belang om goede randtegels uit te kiezen omdat dit veel effect heeft op de look & feel.

Bij Zwembadplein kunt u informatie inwinnen over het plaatsen van een zwembadrand. Met meer dan 40 jaar ervaring zijn wij instaat om u onafhankelijk advies te bieden. Wilt u graag een afspraak maken? Wij geven u altijd eerlijk antwoord op al uw vragen.