Afmetingen en vorm

Zwembaden zijn er in alle vormen. Bij bouwkundige zwembaden bepaalt alleen uw eigen fantasie – en uw budget – de grenzen, want de mogelijkheden zijn onbeperkt. Bij prefab/polyester zwembaden bepaalt de vaste vorm (mal) uw keuze.

Lengte van het zwembad

Wilt u baantjes trekken? Dan wilt u zeer waarschijnlijk een lekker lang zwembad. De aanleg van een jetstream biedt een alternatief: u kunt tegen de stroom in aan uw conditie werken, terwijl de afmetingen van het zwembad binnen de perken blijven.

Diepte van het zwembad

Ook de gewenste diepte speelt een rol bij het kiezen van een zwembad, de meest toegepaste diepte is 150 centimeter. Mensen met grotere kinderen kiezen vaak voor een dieper zwembad, zodat de kinderen er lekker in kunnen plonzen. Voor wie rustig afdaalt via de zwembadtrap, maakt de diepte van het bad minder uit.

Bij een bouwkundig foliebad of bouwkundig tegelbad kunt u ervoor kiezen ze (deels) dieper te maken. Ook hoort een bodem die afloopt in diepte tot de mogelijkheden. Tot slot, het absolute summum op dit gebied: een in hoogte verstelbare bodem.

Bekijk ook de mogelijkheden op het gebied van: