Kleur

De kleur van de ondergrond bepaalt de kleur van het water en daarmee in belangrijke mate de sfeer. Bij bouwkundige foliezwembaden kunt u kiezen uit vele tinten en motieven. Daarbij zijn trends waarneembaar van de vooral wat donkerdere modekleuren. Bij de prefab/polyester zwembaden van fabrikant Polyfaser zijn buiten de standaardkleuren wit, hemelsblauw en lichtgrijs ook 3D kleuren beschikbaar.

Kleur bij bouwkundige zwembaden

Bij bouwkundige tegelzwembaden bestaat de afwerking uit zwembadtegels. Dat aanbod is vrijwel oneindig, al zijn zeker niet alle tegels geschikt om in een zwembad toe te passen. Voor glasmozaïek wordt vaak gekozen, omdat kalkaanslag dan vrijwel geen kans krijgt. Het nadeel van een bouwkundig tegelbad? Het klimaat. Tegels kunnen kapot vriezen indien voor de bevestiging geen juiste middelen worden gebruikt.

Kiezen voor een kleur

Het zijn allemaal heel persoonlijke overwegingen die een rol spelen bij de aanschaf van een zwembad. Schaft u een zwembad aan puur voor uw eigen plezier of hoopt u dat het ook een stukje meerwaarde bij de verkoop van uw huis oplevert? Dan zult u wellicht een andere afweging maken. Wat uw wensen ook zijn, hoe uw toekomst er ook uit zal zien: uw zwembadbouwer helpt u graag bij het maken van een weloverwogen keuze.