FAQ - Vraag

Gesteld door: Dhr MJ Spengler

Woonplaats: Nijverdal

Goedendag,

Ik heb nu drie jaar een Pomaz-pool van 5 meter rond en 120 diep. Dit is geleverd met een 0.6 mm dik folie. Het bad is volledig in de grond verwerkt en rond om aan gezand met zand cement.Er komen de laatste tijd steeds meer kleine blaasjes in (onder) het folie in de wand, net onder de water spiegel. Waar zou dit aan kunnen liggen?
De gemiddelde water temperatuur is zomers 25/27 graden, soms ook iets warmer als het buiten natuurlijk ook tegen de 30 graden loopt.Verder gebruik ik gewone 5 in 1 chloor tabletten die ik in de skimmer gooi.
Weet u waar dit aan kan liggen, en is het nog te verhelpen?

Antwoord:

Beste, het kan liggen aan een combinatie van te hoge temperatuur van het water en een Ph waarde die niet klopt. De folie kan dan rimpels of blaasjes gaan vertonen omdat de folie water op neemt. Het beste is om het water niet warmer te laten worden dan 26 graden en zorgen dat de Ph rond de 7.2 blijft. Eventueel S 'nachts de afdekking open laten zodat het water kan afkoelen. Te verhelpen is het waarschijnlijk niet meer, laat er anders een keer een Zwembadplein Partner(Zwembadbouwer)naar kijken.