BlueFox zwembadalarm systemen

BlueFox is een uniek Zwitsers zwembadveiligheidssysteem dat helpt om verdrinkingsgevallen te voorkomen. In de actieve modus van het zwembadalarm systeem worden de zwemmers bewaakt en in de passieve modus wordt het zwembad bewaakt.

Actieve modus van BlueFox

De actieve modus van het BlueFox zwembadalarm is ingeschakeld tijdens het zwemmen. Alle zwemmers, ongeacht kleine kinderen of geoefende zwemmers dragen tijdens het zwemmen een oplaadbare armbandcomputer die eenvoudig geprogrammeerd kan worden op verschillende zwemcapaciteiten van de desbetreffende persoon. Als de op de armbandcomputer geprogrammeerde ingestelde tijd en diepte worden overschreden gaat het zwembadalarm af (akoestisch en visueel). Het apart programmeren per individu zorgt ervoor dat onnodige valse alarmmeldingen worden vermeden. Dat is erg belangrijk aangezien valse alarmmeldingen onbewust voor onoplettendheid kunnen zorgen.

Middels software die u via de BlueFox homepage gratis kunt downloaden, kunt u zelf op de armbandcomputer snel en eenvoudig de diepte en tijd instellen.

Passieve modus van BlueFox

De passieve modus van het BlueFox zwembadalarm is ingeschakeld voor of na het zwemmen. In deze modus registreert BlueFox personen, dieren of objecten vanaf ongeveer 6 kg die in het bad vallen en activeert onmiddellijk het alarm. De armbandcomputers hebben in deze modus geen functie.

De passieve modus inschakelen

Het systeem kan zodanig ingesteld worden dat de passieve modus automatisch in werking treedt na 1, 2 of 3 uur nadat er gestopt is met zwemmen. Het systeem kan ook handmatig direct naar de passieve modus geschakeld worden. De actieve modus dient u wel altijd handmatig te activeren.

Er zijn voor privé-zwembaden verschillende systemen leverbaar; inbouw bij nieuwe baden en opbouw voor bestaande baden. Voor hotels is er een speciale set met 2 sensoren. Een op- of inbouwsensor is geschikt voor baden tot maximaal 50m2 wateroppervlak.

Batterijduur van het zwembadalarm

De werking van een volgeladen armbandcomputer is gemiddeld 3 maanden. Door een speciale sensor in de armbandcomputer gaat deze pas in werking zodra deze daadwerkelijk in het water is. Met een groen LED lampje is direct visueel te controleren of de batterij nog in bedrijf is. Indien de batterij nog voor 50 procent vol is, wordt dit met een rood LED lampje op de armbandcomputer duidelijk aangegeven. Zodoende is er dus altijd ruim voldoende speling om een juiste werking te garanderen. De batterij van de armbandcomputer is vervolgens zeer eenvoudig met de meegeleverde adapter op te laden.

BlueFox zwembadalarm voor openbare zwembaden

Voor openbare zwembaden kunnen concepten ontwikkeld worden welke op maat toegesneden zijn voor elke specifieke toepassing (zwembadcomplex). Bij deze actieve systemen zullen in principe de sensoren altijd in de zwembadwand ingebouwd zijn.

Externe aansluitingen

Er zijn BlueFox zwembadalarm systemen beschikbaar die voorzien zijn van een potentiaal vrij contact voor aansluiting van extern alarm (bijvoorbeeld het huisalarm).

Wilt u meer informatie over het BlueFox zwembadalarm? Bekijk dan de onderstaande video of kom langs in de showroom voor een demonstratie.