Zwembadverlichting

Of het nou onder of boven water is, zwembadverlichting bepaalt de sfeer van uw zwembad. We onderscheiden twee soorten verlichting: klassiek en led. Onder water is het bereik van een klassieke lamp (300 Watt/12 Volt) zo’n drie meter. Bepaalde delen van het zwembad, bijvoorbeeld de inlooptrap, kunnen worden geaccentueerd met halogeenlampen. Het grote nadeel van klassieke verlichting is dat er niet kan worden gedimd. Het is dus belangrijk om de lampen zo af te stellen dat u niet door het felle licht wordt verblind. Met de komst van ledverlichting zijn er steeds meer speciale lichteffecten mogelijk, ook onder water.

Een bedieningspaneel maakt u tot regisseur van uw eigen lichtshow. Ook overdag overigens, want deze onderwaterlampen bieden voldoende lichtopbrengst om ook bij daglicht van het effect te kunnen genieten.

Voordelen van led verlichting in uw zwembad

Led verlichting heeft twee belangrijke, financiële voordelen: het veel lagere energieverbruik – één chip-led met aanzienlijk lager wattage biedt al dezelfde lichtopbrengst als een halogeen onderwaterlamp – en de veel langere levensduur. Dat komt mede door het speciale armatuur, dat dankzij een speciale giethars niet alleen waterdicht is maar de leds ook nog eens koel houdt. Dat verlengt de levensduur.

Baden met klassieke verlichting kunnen zonder allerlei hak- en breekwerk worden aangepast op ledverlichtingsystemen. Laat u eens informeren door uw zwembadbouwer of kom kijken op het Zwembadplein voor de mogelijkheden met betrekking tot zwembadverlichting.