Zwembad zomerklaar maken

Lopen de temperaturen weer op tot zomerse waarden, dan wilt u natuurlijk weer zo snel mogelijk van uw zwembad genieten. U begint ook ditmaal met de nodige voorbereidingen. De controle van uw zwemwater is daarbij inbegrepen. Hoe maakt u uw zwembad zomerklaar?

Is het water tijdens de wintermaanden echt vervuild, dan pompt u uw bad helemaal leeg, indien het zich hiervoor leent. Een dompelpomp is een hulpmiddel bij uitstek. Met lauw water en een borstel verwijdert u vuil en afzetting.

Grof vuil zuigt u van de bodem. Een (eventuele) vetrand neemt u weg met Aqua Easy randreiniger. Vervolgens vult u uw bad met leidingwater.

Daarna maakt u uw filterinstallatie klaar voor gebruik. Filterzand dat ouder is dan 5 jaar vervangt u door het AFM filtermedium. De filterinstallatie laat u continu lopen totdat het water weer helder is.

U controleert leidingen, ontluchters en u draait de aftapkranen weer dicht. Dan neemt u de zwembadverwarming in bedrijf. Ook accessoires als bodemreinigers, afsluiters, testset en thermometer loopt u na.

Is uw voorraad waterbehandelingsproducten nog op peil? Om uw water in conditie te krijgen gebruikt de tips uit het hoofdstuk ‘waterbalans’. Uw winternet laat u drogen alvorens op te bergen.

>>> Zwembad winterklaar maken