Zwembad schoonmaken

Het is erg belangrijk voor de kwaliteit van uw zwembad dat u uw zwembadwater onderhoudt. Zo voorkomt u dat uw zwembadwater troebel wordt of zelfs groen. Hoe u uw zwembadwater schoon kunt houden leest u op deze pagina.

Naast het zwembadwater moet ook het zwembad zelf onderhouden worden. Er zijn speciale zwembadborstels op de markt waarmee u zand en ander vuil van de bodem en wanden kunt vegen. Dit vuil kunt u vervolgens opzuigen met een zogeheten bodemzuiger. Meer informatie over zwembad onderhoud vindt u op onze site.

Het is ook erg belangrijk dat het zwembadfilter goed onderhouden wordt. Het zwembadfilter schoonmaken is voor velen geen prettig klusje. Gelukkig hoeft u het filtergrind van de filter slechts eens in de vijf jaar tijd te vervangen. AFM filterzand hoeft u zelfs nooit te vervangen! Filterzand kunt u kopen in onze webshop. Meer informatie over het zwembadfilter vindt u op onze site.

Daarnaast is het belangrijk dat de metalen in uw zwembad niet gaan roesten. Als dit het geval is, is de pH-waarde van uw zwembadwater te laag en moet het hersteld worden. Hoe u dat doet leest u op onze site. Ook helpt in dit geval een chloorshock behandeling en het leggen van vloktabletten in uw skimmer mand.

>>> Zwembadwater testen