FAQ ( veelgestelde vragen )Gesteld door: Tjeerd Vd KimmenadeWoonplaats: Helmond
Ik heb een zwembad van 4.00 x 10.00 mtr. met 4 inspuiters aan de lange zijde, 1 aan de korte zijde en de 2 skimmers aan de andere lange zijde. Kunt u een advies geven hoe ik de inspuiters af moet stellen.
Antwoord:
u moet deze zo richten, zodat u een best mogelijke stroming creëert van inspuiter richting skimmers....waarbij alle 'hoeken' in het bad meegenomen worden. op deze wijze wordt het vuil op snelste wijze uit het bad gefiltreerd
Gesteld door: RoelenWoonplaats: Hoogstraten
Ik heb een ovaal pomaz zwembad van 9,5 m op 4,2 m en 1,5 m diep. Dit zwembad is 10 jaar oud. Het waterpeil zakt met een 2 cm per dag. Ik kan geen lekken in de leidingen vaststellen. In de folie zijn er geen scheuren. Is het mogelijk dat de folie water doorlaat zonder dat je scheuren of barsten ziet ? Wat is de levensduur van de folie ? Hoe kan ik lekken opsporen ?
Antwoord:
de folie heeft er een leuke tijd op zitten, maar lekkage ontstaat er enkel doordat er scheurtjes in zijn gekomen. hij gaat als het ware niet vanzelf lekken. 2 cm per dag is redelijk veel, zodat ik vermoed dat er toch ergens sprake van een lekkage zal zijn; de folie zelf (lasnaad), leiidng of inbouwdeel, of bijvoorbeeld lekkage in de filterklep richting waste.
Gesteld door: Familie DemirWoonplaats: Almere
Nog geen 4 jaar geleden heb ik op advies pomaz pool zwembad aangeschaft. Deze is door een erkend Pomaz dealer bij ons geplaatst. Na 3 jaar hebben wij al beschadiging aan de folie. Mag dit zomaar? Ik heb tijdens het aanshaf meegekregen dat het eerste 5 jaar hiervoor garantie bestond is dit zo en Zo ja hoe en wat ik kan er aan doen. Met vrienelijke groeten, Familie demir Almere
Antwoord:
beschadiging aan de folie? dit duidt zo koud gezegd op een mechanische beschadiging of door oorzaak waterbehandeling. een garantie op een foliezak is 1 jaar. 5 jaar, zeker "op beschadiging", is zeker niet van toepassing, dat zou de zwembadbouwer voor eigen rekening gezegd moeten hebben. normaliter kunt u uw klacht bij de zwembadbouwer aanbieden, met foto's van het probleem, waarna deze het bij de importeur kan melden. hierna treedt een claim-procedure in werking. gezien de leeftijd zal van enige garantie op de foliezak echter geen sprake zijn.
Gesteld door: Bart HaldermansWoonplaats: Hoeselt
We hebben sinds enkele jaren een warmtepomp voor ons zwembad. Als ik producten toevoeg (chloor of ph-) sluit ik de kranen van de warmtepomp af gedurende enkele uren zodat de producten die ik toevoeg zich met het water kunnen mengen. Hierdoor loopt op warme dagen de temperatuur van het stilstaande water in de warmtepomp op tot wel ergens rond de 35 graden. Kan dit kwaad ? Moet ik de kranen telkens sluiten als ik producten toevoeg ?
Antwoord:
ik zie geen noodzaak in van het afsluiten van de warmtepomp. als u chemie toedient, moet de installatie volledig draaien zodat je een goede vermenging krijgt
Gesteld door: Bart HaldermansWoonplaats: Hoeselt
Moet ik als ik PH- toevoeg telkens het zeil wegnemen, of mag ik het zeil gewoon laten opliggen ?
Antwoord:
best om middelen toe te dienen verdeeld over het oppervlak van het zwembad, aangelengd in een emmer lauw water zodat het goed oplost. daarvoor moet het dek open en de installatie draaien
Gesteld door: Zus SajovecWoonplaats: Schinveld
Dag , Wat kan er verkeerd gaan als er te veel zand in de zandfilter wordt gedaan? Bedankt.
Antwoord:
dit zal verloren gaan tijdens het terugspoelen. geen schadelijke gevolgen, enkel uw riolering zou kunnen verstoppen.
Gesteld door: R. CremersWoonplaats: Eindhoven
Wat zijn de minimum afmetingen voor een inbouw/graaf zwembad? Is bijvoorbeeld 2,60 x 2 een optie?
Antwoord:
elke maat is mogelijk, enkel dien je je af te vragen wanneer er nog van een 'zwembad' sprake is bij de door u genoemde maat
Gesteld door: IlseWoonplaats: Kessel
Hallo, We gaan nu de 3de zomer in met ons zwembad(betonnen bad met liner).We merken dat de druk op de zandfilter vrij hoog is(een beetje onder de rode pijl),vorig jaar kregen we moeiteloos de druk omlaag als we een backwash deden(net boven het groene pijltje),maar nu heb ik al verschillende keren een backwash gedaan,het pijltje zakt in verhouding niet meer.Het mandje in de pomp is ook proper.Welke oorzaak kan dit nog hebben? Grtjs,Ilse
Antwoord:
het kan zijn dat het zand in het filter 'verkalkt'is, waardoor het niet voldoende waterdoorlatend meer is. een en ander is afhankelijk van de hardheid van het water. hiervoor is er 1 oplossing; zand in het filter venieuwen.
Gesteld door: D Van HasselWoonplaats: Venray
Ik zoek een nieuwe liner voor de pomaz pool. Deze is 4.20 rond en 1.20 diep. Wat kost een nieuwe liner? en kan ik die ook zelf plaatsen?
Antwoord:
of u hem zelf kunt plaatsen, is natuurlijk moeilijk te beoordelen; hoe handig bent u? plooivrij plaatsen vergt wel enige vaardigheid. prijs voor een dergelijke liner in juiste kwaliteit bedraagt ca. €510,00. let op: er zijn uitvoeringen op de markt met zogeheten liner-track profiel of over de rand bies. zorg dat u de juiste bestelt.
Gesteld door: DierickxWoonplaats: Gavere
Wij hebben een monoblock van Starline 8x4 afgedekt met een roldeck. Ik stel vast dat het niveau van het water een dikke 2 cm per dag zakt. Ik heb ook de indruk dat 's nachts als de pomp stil ligt het niveau sneller zakt dan overdag als de filterinstallatie werkt. Het water wordt verwarmd met een warmtepomp. Kan dit verlies te wijten zijn aan verdamping of kan er een lek in de leidingen zitten?
Antwoord:
verdamping speelt zeker een rol. is het bad echter afgedekt, zou dit redelijkerwijs minimaal dienen te zijn. 2 cm per dag lijkt me in die omstandigheid aan de hoge kant. laat uw zwembadbouwer onderzoek doen.
Gesteld door: GloudemansWoonplaats: Schaijk
Dank voor uw antwoord m.b.t. het terugspoelventiel. Mijn vraag hoe ik dit rubber dan los krijg heeft u helaas niet beantwoord. Dit lijkt n.l. vast in het ventiel te zitten. Er past in elk geval geen schroevedraaier, sleutel of inbus op. Ik durf niet goed met een tang met geweld alles los te trekken. Graag uw reactie.
Antwoord:
normaliter zit deze pakking inderdaad verlijmd. dan kan het niet anders dan met "voorzichtig geweld" deze te verwijderen en er een nieuwe pakking in te lijmen. durft u dit karwei niet aan, laat dan uw zwembadbouwer deze service verlenen voordat de hele klep sneuvelt
Gesteld door: GloudemansWoonplaats: Schaijk
Beste Heer/Mevrouw, Ik heb een Hayward filterinstallatie waarvan het terugspoelventiel lekt. Het water komt er boven uit, de ene keer wat erger als de andere keer. Ik heb het ventiel open gedraaid en van het onderste rubber, waar de schijf op draait is een stukje uit. Mijn vraag is dan ook of het noodzakelijk is om een heel nieuw ventiel aan te schaffen of dat dit rubber te vervangen is? Zo ja, hoe krijg ik dit dan lo? Vriendelijke groet
Antwoord:
groot voordeel van o.a. de Hayward ventiele is, dat alle onderdelen los leverbaar zijn. u kunt dus een vervangende slipring of afdichting bestellen bij uw zwembadbouwer
Gesteld door: Van Steen JmWoonplaats: Sint Niklaas
we hebben een doseringsapparaat en blijkbaar was de sonde kapot waardoor het toestel rond de 140 liter zwavelzuur in het zwembad heeft gepompt. mijn ph schommelt nu rond de 2.10 . De sonde is ondertussen vervangen en heb al PH+ bijgevoegd, toch blijft deze op dezelfde waarde staan.. Is er gevaar om te zwemmen? zwembadinhoud 50m³. Hoe zou ik de Ph terug op punt krijgen..
Antwoord:
dit is inderdaad een erg extreem lage waarde, welke niet alleen gevaar geeft voor de zwemmer, maar ook voor al uw zwembadmaterialen waaruit uw installatie is opgebouwd. water er helemaal uit en opnieuw vullen is de snelste en beste remedie!!
Gesteld door: Suzanne KuppenWoonplaats: Steyl
We hebben een huis gekocht met pomas rond zwembad. Het zwembad heeft lang leeg gestaan en erg groen. Er zat ook geen overkapping op, waardoor veel bladeren en vuil in het zwembad zijn terecht gekomen. Hoe lang kan een zwembad leeg blijven staan (hele water wegpompen duurt wel 1 dag, schoonmaken en opnieuw vullen nog veel langer).
Antwoord:
u moet zich er eerst van verzekeren of het bad leeg mag staan; stort het niet in als de waterdruk vervalt? ofwel, werd het destijds juist gebouwd met voldoende steun rondom zodat u het met een gerust hart leeg kunt laten. ook rekening te houden met de grondwaterstand. beter om al het vuil te scheppen, water in delen te verversen en middels waterbehandeling (o.a. chloor shocken) het water weer op peil te krijgen.
Gesteld door: A De WolfWoonplaats: Varsseveld
ik zat te denken aan solarverwarming op het schuine dak te plaatsen voor mijn zwembad van 8 x 4 mtr. Kun je deze zo op de schuine dakplaten plaatsen of moet je hiervoor nog ondergrond aanbrengen met een isolatieplaat???
Antwoord:
als u ze 'vast' kunt bevestigen (zonder schuren door bijvoorbeeld wind), is dit geen enkel probleem. een isolatieplaat kan uiteraard altijd bescherming aan zowel dak als collector bieden
Gesteld door: JacobWoonplaats: Hoogeveen
Is er iets te doen tegen pissebedden die dagelijks met tientallen tegelijk ongevraagd een duik in het zwembad nemen en uiteindelijk op de bodem belanden.
Antwoord:
zorgen dat u uw waterbehandeling op orde heeft zodat ze direct afgedood worden en opgevangen kunnen worden in de skimmer. zoniet moet de stofzuiger haar werk goed blijven doen
Gesteld door: Rob VerheijWoonplaats: Fratterosa
Mijne heren, Bij het zomerklaar maken van het zwembad heb ik per ongeluk 5X de maximale hoeveelheid flocculante toegevoegd, nu blijft mijn zwembad troebel en groen/melkachtig wit. Er zweven geen deeltjes in het bad, en de PH = 7,4 en de vrije chloor is ook in orde. Mijn zandfilter/pomp draait 10 uur per dag. Het advies van de zwembadbouwer was, 10 dagen wachten om de overtolige flocculante te laten verdwijnen. Dit is inmiddels 15 dagen geleden, en het bad geeft geen verbetering. Heeft u voor mij nog een advies ???
Antwoord:
het vlokmiddel heeft in ieder geval haar werk goed gedaan; u heeft geen zwevende deeltjes meer in uw bad! vlokmiddel wordt sowieso uit het water gefiltreerd; van groot belang is dat u veel terugspoeld zodat dit middel met het verzamelde vuil haar weg naar het riool vindt. zo niet, houdt u uiteindelijk de vervuiling in uw bad, waardoor dergelijke problemen weer ontstaan. dus; terugspoelen!
Gesteld door: Menno Van Der LugtWoonplaats: Delfgauw
Sinds kort hebben wij lekkage bij het zandfilter. De gehele installatie is nog jaar oud. Als het bedieningsgedeelte loskoppel van het zandfilter en weer vast zet gaat het ven goed maar dan begint de lekkage weer. Het lekt precies op de koppeling tussen het zandfilter en het bedienings gedeelte. Als de pomp een dag heeft uit gestaan en weer wordt uit gezet, spuit het water bij het zandfilter eruit. Als ik de hendel op "waste" zet heb ik geen lekkage. Wat kan hier aan de hand zijn? Alvast bedankt en vriendelijke groet.
Antwoord:
een vuiltje in de 'spaak-pakking' welke in de klep zit kan al voldoende zijn om lekkage te veroorzaken. laat uw zwembadbouwer onderzoek doen en het euvel oplossen. zal naar alle waarschijnlijkheid een kleinigheid zijn, daar er geen lekkage is in stand 'waste' zo u beschrijft
Gesteld door: Ger Van Der PeetWoonplaats: Haarlem
Binnenkort gaat mijn zelfbouw zwembad in gebruik en dan ga ik ook het electrolyse apparaat met automatische PH correctie in bedrijf nemen. Nu heb ik al heel wat uren op internet gezocht, maar kan nergens vinden wat voor vloeibaar zuur ik moet gebruiken (Zwavelzuur, Zoutzuur, ...) en in welke concentratie. De documentatie van het PH correctie apparaat zegt niets over het zuur dat gebruikt moet worden. Weet u welk zuur het beste gebruikt kan worden, met welke concentratie en evt. waar je het kunt kopen?
Antwoord:
mijn idee; u hebt uw installatie gekocht, vraag ook de verkoper om het juiste advies. hij is best bekend met zijn apparaten.
Gesteld door: Bart HaldermansWoonplaats: Hoeselt
Hallo, Ik heb nu al enkele jaren een warmtepomp waar ik heel tevreden over ben. Nu is mijn vraag : wat is de beste methode ? - warmtepomp instellen op een bepaalde temperatuur en zijn werk laten doen, dus continu laten opstaan (ook 's nachts, dus ook de "gewone" filterpomp) - warmtepomp + filterpomp tussendoor afzetten : 's nachts en bij minder goed weer Wat zou voor mij het rendabelst zijn ?? Mag de gewone filterpomp continu blijven draaien ?? Kan dit kwaad ?? Alvast hartelijke dank voor de info ! mvg Bart
Antwoord:
uw installatie mag in principe 24 uur per dag draaien, moet deze geschikt voor zijn. om een optimaal rendement uit uw warmtepomp te halen, moet u deze de kans geven zijn werk te doen; ofwel, zo veel als mogelijk uw installatie draaiende te hebben en te houden. uw zwembadbouwer kan desgewenst ook een aansturing maken dat de warmtepomp bij aanbod, automatisch de zwembadpomp inschakelt zodat er verwarmd kan worden
Gesteld door: WaageWoonplaats: Huissen
Beste , Zojuist een zout elektrolyse apparaat aangeschaft maar vraag me af of puur koper (28 mm leidingen van de zwembadkachel) hier tegen bestand is. Deze zwembadkachel zit nu direct achter het zout elektrolyse element. Is het wellicht verstandiger om deze ervoor te plaatsen ?? Alvast bedankt voor uw advies....
Antwoord:
zout en koper vraagt om problemen, sowieso zout en metalen luisteren erg nauwkeurig. ervoor of erna plaatsing maakt op termijn niets uit; het behandelde water zal toch door de leidingen getransporteerd worden. indien mogelijk de leidingen zeker aanpassen.
Gesteld door: GerritsenWoonplaats: Huissen
Geachte: Ik wil een nieuw zwembad gaan aanschaffen (50-60M3)en het gehele jaar verwarmen op 30 graden, welk type zwembad adviseerd u qua isolatie van de wanden (folie, beton, prefab of iets anders...) Bij voorbaad dank voor uw antwoord, Mvg, P. Gerritsen
Antwoord:
bouw uw zwembad op in hoogwaardige isolerende bouwstenen! denk daarbij aan een dichte persing (minimaal PS-40) zodat u een sterke, degelijke en optomaal isolerende bak bouwt. hierna kan de bak afgewerkt worden met een beste kwaliteit zwembadfolie
Gesteld door: NedermeijerWoonplaats: Ermelo
Graag een offerte voor een zwembadransafwerking in Orientdark voor Monoblock Florida 8,30 x 3,77 x 1.50 inclusief transportkosten naar Ermelo. Ik wil graag tegels met over de rand neus. met vriendelijke groet, M. Nedermeijer
Antwoord:
voor offerten/aanbiedingen verwijzen wij u naar de zwembadbouwers welke u op onze site vindt. succes!
Gesteld door: Dhr DamenWoonplaats: Rayong
hallo ik heb een vraag ik heb sinds 3 jaar een mooi betonnen buitenbad maar nu is het water troebel en wat ik ook doe ik krijg het niet meer helder alle waarden zijn oke ik doe er elke dag vers water bij de pomp draait 6 uur per dag als ik naar de tegels kijk de eerste 80 cm is kei helder en daar onder begint het troebelig te worden backwash iedere dag vloerstofzuigen iedere 3 dagen op dit moment wordt wat helderder dan maar voor een paar dagen is dan weer hetzelfde wat moet ik doen????
Antwoord:
het kunnen heel miniscule vervuildeeltjes betreffen welke door het filter heen slaan. deze kunt u enkel afvangen door vlokmiddel toe te passen waarmee de deeltjes worden gebonden en zodoende wel afgevangen worden in uw filtersysteem. helpt dit ook niet, is de enige remedie het bad geheel leeg te laten, goed te reinigen en met kraanwater te vullen
Gesteld door: Hans Van Der HorstWoonplaats: Oegstgeest
ik overweeg een zwembadafdekking met ecodeck. Wat is het gewicht van een rol ecodeck van 40 m2, inclusief een rol van 4,5 á 5 meter. Graag gewicht van ecodeck en rol separaat. Speelt het aanhangende water een rol in het gewicht, of is dit verwaarloosbaar? van der horst
Antwoord:
navraag leert dat het type ecodeck afdekking een drooggewicht kent van 350 gram per m2. het gewicht van de oprolinstalltie hangt uiteraard sterk af van de keuze welke u maakt.
Gesteld door: SeverinoWoonplaats: Houthalen
beste aangezien dat ik binne kort een rechthoekig zwembad gaat metselen wou ik deze voor zien van solarrolluik het probleem is hoe kom ik aan de maten voor deze schacht te metselen weet gij meschien een site waar op ik iets kan terug vinden. vr gr
Antwoord:
kijk eens op www.pooltechnics.nl
Gesteld door: SeverinoWoonplaats: Houthalen
wat zouwden juli mij aan raden een foli zwembad of bekleed met polyester en hoe veel moet de dikte zijn van het polyester graag had ik een zwembad gewild van 4 op8 meter 150 dip hartelijk dank
Antwoord:
ik heb geen ervaring met het aanbrengen van polyester op een betonnen of gemetste kuip. mijn voorkeur gaat derhalve sowieso uit naar een goede kwaliteit folie, zeker ook omdat de afwerking gladder is en kleurvaster
Gesteld door: J. ZuidemaWoonplaats: Gronngen
Geachte lezer, We hebben een nieuw huis gekocht met binnenzwembad (5x10x1,80 m) en nu willen we deze sluiten. Kunnen we het water zomaar weg laten lopen en leeg laten staan of moeten we het bad weer met bijvoorbeeld zand vullen? Alvast hartelijk dank voor uw reactie. met vriendelijke groet, fam Zuidema
Antwoord:
of u het bad weer dient te vullen, hangt vooral af van de constructie van het zwembad en bijvoorbeeld de grondwaterstand in uw omgeving. het zou namelijk zo maar kunnen instorten door druk van buitenaf. laat u derhalve ter plaatse deskundig adviseren door een zwembadbouwer
Gesteld door: I.WassinkWoonplaats: Nijmegen
hallo, we hebben een 8 vormig zwembad gekocht van 4jr oud met istalatie.Nu is tijdens het transport een metertje afgebroken van de zandfilter,is dit te repareren? en hoe kunnen we de folie het beste bewaren, moet dit helemaal droog zijn? we gaan hem nl in het voorjaar pas opzetten.
Antwoord:
als u het merk van het filter kent, is ook te achterhalen waar u terecht kunt voor het metertje. folie altijd droog opslaan, liefst met wat talkpoeder tussen de vouwlagen!! zo niet, gaat hij zeker schimmelen met alle gevolgen van dien
Gesteld door: Els SimsekWoonplaats: Enkhuizen
Wij gaan volgend jaar naar het buitenland verhuizen en willen een zwembad meenemen. Het moet een bouwpakket zijn zodat we het zwembad zelf kunnen instaleren. Welk zwembad is geschikt voor ons. Het liefst willen we een inbouw zwembad.
Antwoord:
u zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een Pomaz Pool welke u zelf kunt inbouwen met de juiste instructies. ook is deze relatief eenvoudig te transporteren
Gesteld door: H.G.J. GerridzenWoonplaats: Beek (Gem Montferland)
Geachte heer / Mevrouw, Sinds het voorjaar ben ik in het bezit van een zwembad van 10 meter bij 4 meter. Het bad is een polyesther bak met inlooptrap over de gehele breedte, voorzien van bodemkimmer en wandskimmers, zandfilter met pomp van 14 m3/hr. Tevens is als afdekking van het bad gekozen voor een solardeck met polycarbonaat lamellen, en de gehele rolinstallatie is van RVS. De desinfectie geschied d.m.v. zoutelectrolyse compleet met pH- correctie. Toen het bad gevuld was en zout toegevoegd begon na enkele dagen de wanden en de bodem te verkleuren. Op 70% van het oppervlak ontstond een aanslag welke met de hand niet te verwijderen was. De pH waarde van het water is 7.4. De hoeveelheid zout is ongeveer 3000 ppm. Dit zijn de waarden als voorgeschreven door de leverancier van het zoutelectrolyse apparaat. Om de aanslag te verwijderen heeft de leveracier zwavelzuur in het bad gedaan om de pH te verlagen waardoor de aanslag weg ging. Na de pH weer verhoogd te hebben naar 7.4 en veel terugspoel waren de wanden en bodem weer schitterend schoon. Enkele dagen later begon de aanslag weer terug te komen. Toen heb ik in overleg met de leverancier 2 liter Metal Magic in het bad gedaan om de eventuele metalen te binden. Dit had totaal geen resultaat. Nu enkele maanden verder zijn we ernog steeds niet uit wat de aanslag is. Ik zelf denk dat het ijzer en of koper is gezien het een licht bruine kleur is. De leverancier van het zout electrolyse apparaat blijft zeggen dat het aan de aarding van het apparaat ligt. We hebben een nieuwe aardpen laten slaan met een weerstand van 14 Ohm. Deze is gekoppeld aan de centrale aardpen van de woning welke ook 14 Ohm. De totale aarding is hierdoor 7 Ohm geworden. Ook dit leverd geen positief resultaat op. Verder is op de RVS delen in het bad (As van het roldek en de bevestigings platen van deze rol) geen corrosie of aanslag aanwezig. Uit navraag bij andere gebruikers van dit merk zout electrolyse apparaten is naar voren gekomen dat de zelfde aanslag op wanden en boden is ontstaan. De leverancier van het zout electrolyse apparaat blijft zeggen dat het aan de aarde ligt. Dit zou kunnen gezien het feit dat metalen positief geladen zijn en de wanden negatief geladen zijn. Bekend is dat door geringe zwerfstromen in zwembaden metalen neer kunnen slaan en materialen corroderen. Zou een in-line ontijzerings installatie een oplossing kunnen brengen. wat betreft de water kwaliteit en onderhouds vriendelijkheid van het systeem ben ik zeer tevreden gezien het feit dat het water ondanks de aanslag op de wanden en bodem heel helder is. Misschien kunt u mij vertellen wat de oorzaak van de aanslag is en wat hiertegen eventueel te doen en hoe in de toekomst te voorkomen. m.vr.gr. Hems Gerridzen
Antwoord:
aanslag is en blijft een vreemd fenomeen. opgedane ervaring leert, dat de aarding van het zwemwtaer zelf (dus niet enkel de apparatuur of inbouwdelen) een positieve invloed kan hebben. betekent dat je in de persleiding van de filterinstallatie een aarding gaat moneren welke direct de aarde in gaat. de electriciteit welke door wrijving in het water wordt opgewekt wordt hierdoor afgevoerd. ervaring leert dat daarna het aanslagprobleem vermindert en ook geheel verdwijnt.
Gesteld door: MarcelWoonplaats: Heerlen
Ik heb nu ruim 4 jaar mijn zwembad op staan en nooit problemen gehad hiermee. tenminste tot dit jaar, ik blijf algvorming en troebel water houden, het is tijdelijk op te lossen door anti-alg en chloorchock maar na verloop van tijd wordt het water toch weer groen. Nu was ik mijn aan het afvragen of het aan mijn zandfilter kon liggen, ik heb deze nl. in al die tijd nog niet vervangen, zit dus nog het "beginzand" in. tevens is dit ook nog het water van 4 jaar terug. Ik had dit nog niet gedaan omdat ik nog geen problemen met het bad heb gehad. is het ook verstandig om mijn bad helemaal leeg te laten en het zeil te poetsen omdat er in de plooien en onder langs de rand altijd wel iets van alg achter blijft.
Antwoord:
Onderhoud is en blijft noodzaak. filterzand dient na 3 a 5 jaar vervangen te worden. het bad een keer helemaal leeg en goed schoonmaken is ook geen overbodige zaak. natuurlijk blijft het belangrijk om de waarden van uw zwemwater op peil te houden; voldoende stabiele pH waarde, voldoende vrij chloor en een laag gebonden chloor zijn hierin de belangrijkste paramaters op gezond, helder en fris water. voldoende suppleren (vers water toedienen) moet vanzelfsprekend zijn (elke week terugspoelen van zandfilter en aanvullen waterniveau)
Gesteld door: Marieke SuurWoonplaats: Benschop
Wij zijn op zoek naar filters voor een filterpomp. Op de beschrijving staat:easy-clean filter pump system model sa-3766 Deze filter zat bij een aqauleisure steel set zwembad. Weet u waar wij deze filters kunnen krijgen?
Antwoord:
ik heb onderstaand in deze rubriek ergens een item voorbij zien komen waar adres genoemd staat
Gesteld door: Jonathan De KrijgerWoonplaats: Zele
wel het is namelijk zo dat mijn water groen ziet maar het cloorgehalte is goed maar het zuurgehalte niet wat kan ik daartegen doen oh ja en is groen water gevaarlijk voor de gezondheid???
Antwoord:
niet gevaarlijk (normaliter), enkel niet echt fris om in te zwemmen. pH waarde kunt u meten en corrigeren met pH+ danwel pH-. te verkijgen bij de zwembadbouwer
Gesteld door: ErikaWoonplaats: Assen
hallo, Het zwembad water van ons zwembad is ontzettend groen geworden. Het zat vast op de bodem. Dit heb ik los "gedweild" nu is het water troebel en groen. De pomp draaid ondertussen dag en nacht en het afdekzeil ligt er ook weer op en ik test iedere dag het watre op ph en cloor. Hoe lang duurt het voordat het water weer normaal word en moet ik nog meer doen om het ok te krijgen?(inhoud van het bad is 5,5 duizend liter) groeten erika
Antwoord:
de "losgedweilde" algen dwarrelen nu in uw bad rond. u zult inderdaad moeten filteren en stofzuigen. regelmatig uw filter schoonspoelen en ph op orde houden, vrij chloor op 1,5 tot 2 mg/liter water houden.


Zoek hier binnen de veelgestelde vragen
 

© 2013 www.zwembadplein.nl - privacy policy - algemene voorwaarden

Volg ons op:

http://pomaz.s3m.nl/media/img/blokken/social-facebook.pnghttp://pomaz.s3m.nl/media/img/blokken/social-twitter.pnghttp://pomaz.s3m.nl/media/img/blokken/social-youtube.png